Diyarbakır-Mardin otoyolunun 20. kilometresinde bomba yüklü bir araç bulundu.

Araçta yapılan aramada bulunan 125 kilogram patlamaya hazır bomba, güvenlik güçlerince imha edilirken, aracı bırakıp başka bir araçla kaçan 2 PKK'lıdan biri ölü diğeri yaralı ele geçirildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerini gören teröristlerin aracı bırakarak kaçtığını belirtti.
Ayvaz, ''Otomobilde 2 adet tüp ve bir teneke içerisine gizlenmiş toplam 125 kilo patlayıcı bulundu. Patlayıcı olay yerine gelen uzmanlar tarafından imha edildi" dedi.

4 KİŞİYİ REHİN ALDILAR
Bomba yüklü aracı bırakarak kaçan PKK'lılar Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldi. Burada 4 kişi rehin alan teröristler için operasyon düzenlendi.

Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonda 1 PKK'lı öldürüldü. Diğer PKK'lının da yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda, rehin alınan köylüler kurtarıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da yaptığı açıklamada, "Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor'' dedi.

NTV