Doğan'ın avukatı, müvekkilinin TSK'nın yanlış bir şey yapmadığına inandığını söyledi. Avukat Celal Ülgen, "Bir ülkede kendi uçağını düşürmek ve kendi camilerini bombalamak yönünde plan hazırlamak aşağılık bir davranıştır." diye konuştu. Avukat Doğan, 2003 yılından itibaren kozmik odadan bilgi sızdırıldığını iddia ederek, Genelkurmay'ın bu konuda soruşturma başlatmasını beklediklerini söyledi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek tutuklama kararını veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 13 sayfalık itiraz dilekçesi verdi. Doğan'ın 30 Ağustos 1995'te korgeneralliğe yükseltilmesi ve Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı'na atanmasının ardından tedirgin olan belli odak ve merkezler tarafından hedef haline getirildiği öne sürülen dilekçede, "Bu belli odak ve merkezlerin iftiraları ve ürettikleri asılsız ihbar mektupları müvekkilimizin şahsında tüm TSK'yı şaibe altında bırakmayı amaçlamıştır." iddiasına yer verildi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avukat Celal Ülgen, dilekçeyi Doğan'ın onayı ile hazırladığını kaydetti. Kozmik oda ile ilgili iddialarını dile getiren Doğan, "Kozmik odadan 2003 yılında ya da sonrasında bilgi kaçırıldığı ve bilgi sızdırıldığı artık açık ve kesindir. Biz Türkiye'yi bir hukuk devleti olarak kabul ediyoruz. Bu hukuk devleti çerçevesi içerisinde yargının bağımsızlığına inanan avukatlar olarak sığınacak, güvenecek tek kaynağımız olan mahkemeye başvurduk." dedi. Kozmik odadan belge çalınıp çalınmadığıyla ilgili soruşturma yürütülüp yürütülmediği ile ilgili soruya Ülgen şöyle yanıt verdi: "Biz dilekçemizde bu olayın da irdelenmesini istedik. Ayrıca bu konuda suç duyurusunda bulunacağız."

Bu arada, Tümamiral Semih Çetin'in tutuklanmasına da itiraz da bulunuldu.

(CİHAN)