Doğubayazıt ilçesindeki bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra arabasına doğru giden Hakan Kılıç, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Ağır yaralanan savcı Kılıç, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Kılıç'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için emniyet güçleri çalışma başlattı.



GÜVENLİK KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULDU

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırının ardından ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik kontrol noktaları oluşturuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, güvenlik güçleri silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şüpheli yada şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, olay yeri ve çevresinin yanı sıra ilçe giriş ve çıkışlarında güvenlik kontrol noktaları oluşturdu.

Bu arada, Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş, Hakan Kılıç'ın sağlık durumu hakkında tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Daha sonra olayın gerçekleştiği Güven Caddesi'ne giden Karataş ve beraberindekiler incelemelerde bulundu.

Öte yandan, Polis ekipleri, araçlarda arama, yayalar üzerinde ise kimlik kontrolleri yapıyorlar.



Savcıyı vuranların kaçtığı araç, tespit edilen plakayla uyuşmuyor

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıs veya şahısların kimliği henüz belirlenemedi. Ancak olayla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin, Ford Transit marka bir araca binerek olay yerinden kaçtığı ifade ediliyor. Yapılan teknik takibin ardından aracın, üzerinde bulunan plakayla uyuşmadığı tespit edildi. Aracın çalıntı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kılıç'ın, askeri helikopterle Erzurum'a sevk edilmesi bekleniyor.



3 KİŞİ ŞÜPHELİ OLARAK YAKALANDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırının ardından, Taşlıçay ilçesi girişinde durdurulan bir araçtaki 3 kişi, olayla ilgileri olabileceği şüphesiyle gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, savcı Kılıç'a düzenlenen silahlı saldırının ardından yapılan çalışmalar neticesinde, Taşlıçay ilçesi girişinde, 36 KD 044 plakalı araç, ilçe emniyet amirliği ekiplerince durduruldu.

Araçta bulunan 3 kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığı ve söz konusu kişilerin, Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği'ne getirildikleri öğrenildi.



Bakan Ergin: Savcımız için dua ediyoruz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın helikopterle Erzurum'a naklinin yapılacağını söyledi.

Hafta sonunu seçim bölgesi Hatay'da geçiren Bakan Ergin, Hatay Havaalanı'nın su baskını nedeniyle uçuşlara kapalı olması nedeniyle Adana'dan Ankara'ya gitti.

Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda Doğubayazıt'taki saldırıyla ilgili soruları cevaplayan Ergin, "Cumhuriyet savcımıza elim bir saldırı düzenlenmiş. Şu anda helikopterle savcımızı Erzurum'a getirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Dua ediyoruz, inşallah cana bir sıkıntı gelmez." dedi. Bakan Ergin, olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Araştırılıyor, henüz net bir şey yok. Bir takım tespitler var ama şu aşamada bunları konuşmak için erken. Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Emniyet güçlerimiz fedakarca bir gayret içerisindeler. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kısa sürede yakalanacağını ümit ediyorum."

Bugün öğleden sonra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, ilçedeki bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra arabasına giderken, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan savcı Kılıç, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Kılıç'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için emniyet güçleri çalışma başlattı.



Saldırıya uğrayan savcı Kılıç, askeri helikopterle Erzurum'a sevk edilecek

Silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, askeri helikopterle Erzurum'a sevk edilecek.

Kılıç, bugün saat 15.00 sıralarında eşiyle beraber alış veriş yapmak için ilçe merkezindeki İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde bulunan bir şarküteri dükkanına girdi. Kılıç, dükkandan çıktıktan sonra yüzü kapalı bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Kılıç'a 3 el ateş etti.

Kurşunlardan ikisi Kılıç'ın göğüs bölümüne, diğeri de kafatasına isabet etti. Saldırıda ağır yaralanan Kılıç, etraftaki vatandaşlar tarafından araçla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada ilk tedavisi yapılan savcı, doktorlar tarafından Erzurum'a sevk edildi. Savcı, askeri helikopterle Erzurum'a sevk edilecek.