Adana'da 31 yaşındaki Senem B. ile 20 yaşındaki Zeliha S.'yi eve erkek aldıkları iddiasıyla aile meclisi kararıyla öldüren 5'i aynı aileden 6 şüpheli hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 31'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA'nın haberine göre eşi uyuşturucu suçundan hapse giren 3 çocuk annesi Senem B. ile eşinden boşanan 2 çocuk annesi Zeliha S., birlikte yaşamaya başladı. Senem B., bir restoranda çalışan Osman C. (35) ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Bir süre sonra Senem B., Osman C.'den ayrıldıktan sonra başka biriyle sevgili oldu. İddiaya göre bunu kendine yediremeyen Osman C., B.'nin ailesini defalarca arayarak, kızlarının kötü yolda olduğunu eve erkek aldıklarını söyledi.

ZORLA EVDEN ALDILAR
B., ailesi tarafından her yerde aranan ve fuhuş yaptığı gerekçesiyle hakkında infaz kararı alındığı iddia edilen Senem B.'nin olaydan önce döner siparişi verdiği, yemeği eve getiren paketçinin, kadınları da ailesini de tanıdığı, adreslerini de Hikmet B.'ye bildirdiği ortaya çıkmıştı.
10 Nisan'da merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne giden Hikmet (65), Davut (40), Yahya (37), Savaş (30) ve Doğan B. (19) 2 kadının yaşadığı evin kapısına geldi. Kadınların kapıyı açmaması üzerine Doğan B. duvardan atlayarak eve girdi. Senem B. ile Zeliha S.'yi döven Doğan B., kadınları otomobile bindirdi. Doğan B., Barış Mahallesi çevresinde kadınları arabadan indirerek boş bir tarlaya götürdü. Senem B.'yi av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Doğan B., kaçmaya çalışan Zeliha S.'yi ise tüfekte fişek kalmadığı için dipçikle vurarak öldürdü. Cesetlerin bulunmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında 5 şüpheli, daha sonra da Osman C. gözaltına alındı.

ÖNCE İTİRAF ETTİ SONRA REDDETTİ
İfadesi alınan Doğan B., 2 kadını kendisinin öldürdüğünü kabul etti. Daha sonra ikinci kez ifade veren Doğan B., bu kez cinayetleri dedesi Hikmet B.'nin işlediğini, tüfeği kendisine vererek cinayetleri üstlenmesini istediğini söyledi. Hikmet B. ise olay günü kardeşinin yanında olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, B. ailesinden 5 şüpheli hakkında 2 kişiyi töre saikiyle öldürme suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, konut dokunulmazlığını ihlal ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından ise 23'er yıla kadar, Osman C. hakkında ise azmettirme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.


Habertürk