CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in milletvekilliğinin önündeki en büyük engel olan “resmi belgede sahtecilik” dosyasında bazı belgelerin eksik çıkması üzerine ifadesine başvurulan Yargıtay çalışanları eksik evrakları görmediklerini duymadıklarını ve herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu, Tekin’in dosyasında bazı belgelerin kaybolması konusunda soruşturma başlattı. Memur Suçları Bürosu savcıları, soruşturma kapsamında Yargıtay 11.Ceza Dairesi yazı işleri personelinin ifadesine başvurdu. Edinilen bilgiye göre ifadesine başvurulan Yargıtay personeli, Tekin’in milletvekilliğinin önündeki en büyük engel olan “resmi belgede sahtecilik” dosyasında bazı belgelerin eksik çıkması konusunda bir bilgileri olmadığını söyledi. İfadesine başvurulan personelin dosyadan herhangi bir belgenin alındığını görmediklerini de ifade ettikleri öğrenildi. Personel eksik evrakları kimin aldığına ilişkin bilgilerinin olmadığını da vurguladı.

Yazışmalar iki sene sürdü

CHP’li Gürsel Tekin’in resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili Yargıtay 11.Ceza Dairesi’nde bulunan dosya, bir türlü temyiz incelemesine tabi tutulamıyor. Dosya Yargıtay Başsavcılığı’ndayken önce içindeki en önemli belgelerden olan “iddianame, nüfus ve sabıka kaydı, Tekin’in savunmasını içeren savunma zaptı, duruşma tutanakları, gerekçeli karar, bilirkişi yemin zaptı” kayboldu. Kaybolan bu belgelerin ikmali için yerel mahkeme ile yapılan yazışmalar nedeniyle yaklaşık 2 sene geçti.

Ceza onanırsa adaylığı düşer

Gürsel Tekin, resmi belgede sahtecilik suçundan aldığı cezanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından onanması halinde, işlediği suç “yüz kızartıcı” suç kapsamında olduğu için adaylığı düşecek. Bu suçtan dolayı cezaevine de girmesi gündeme gelecek olan Tekin’in, siyasi hayatının bitmesi mümkün. Ancak karar 12 Haziran 2011’den önce çıkmazsa Tekin, milletvekili dokunulmazlığı kazanacağından dolayı hapse girme tehlikesini de atlatmış olacak. MUSTAFA TÜRK ANKARA

Kadıköy’e Tekin incelemesi yapılmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Kadıköy Belediyesi’nde usulsüz imar izni karşılığı bazı derneklere zorla para aldığı iddiasıyla ilgili olarak savcılığın gelen ihbar mailini soruşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle işleme koymadığı belirtildi. Kadıköy Belediyesi’nden Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ihbar mektubunda 15 Aralık 2010’da Kadıköy Kaymakamlığının yazısıyla haberdar olunduğu belirtilerek “Resmi makamlardan ne inceleme talebi yapıldı ne de buna gerek duyuldu” denildi.


STAR