Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda tavandan su sızıyor. Sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda başlayan sağanak yağmurla birlikte adliyenin duruşma salonlarının bulunduğu bir koridora tavandan su damlaması nedeniyle kovalar yerleştirildi.

 Adliyenin birinci katında meydana gelen su sızmasında yerlerin kaygan olması nedeniyle duruşma salonlarının olduğu koridora 3 kova yerleştirildi. Sızan yağmur suyunun kovalara dolduğu koridorda, vatandaşların kayıp düşmemesi amaçlı ıslak olan bölgeye uyarı levhası konuldu. 'Dikkat kaygan zemin' yazılı tabelanın da bulunduğu koridorda vatandaşlar, kenardan yürüdü. Yaşanan bu durum vatandaşların kamerasına yansırken kovaların yarıya kadar yağmur suyu ile dolduğu görüldü.

DAVA AÇILDI
Öte yandan İstanbul Anadolu Adliyesi'nin inşaatının yapımında kusurlu ve noksan imalatlar bulunmasına rağmen bu işleri tamamlanmış göstererek, tutanak düzenlemek suretiyle geçici kabul işlemini sağladığı öne sürülen 7 kişi hakkında geçtiğimiz haftalarda 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

ADLİYENİN EKSİKLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Başsavcılığın teknik kadrosu tarafından yapılan incelemelerde eksik ve kusurları içeren 22 madde içeren 4 rapor hazırlanmıştı. Bu raporlarda bina içinde 800 noktada su akıntısı bulunduğu, yangın testlerinin tamamlanmadığı, tesisata su verilemediği ve yangın hidroforlarının aktif hale getirilemediği belirtildi. 480 tuvalet odasının tamamında izolasyon sorunu bulunduğu ve tuvaletlerde ters eğim olması nedeniyle pis suyun koridorlara aktığının tespit edildiği belirtilen raporda, bazı bloklarda yağmur suyu tahliyelerinin yapılamaması nedeniyle bazı hakim ve savcı odalarının su dolduğu, mobilya ve duvarlarının tahrip olduğu anlatıldı.



DHA - ARZU KAYA