Ergenekon ve Balyoz davasının sanıklarından Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Albay Dursun Çiçek, müşteki sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na cezaevi aracıyla sabah saatlerinde gelen Çiçek, jandarma nezaretinde savcılık katına çıkarıldı. Çiçek'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu iki konuyla ilgili müşteki sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi. Çiçek ifadesinin tamalanmasının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne götürüldü. 

ÇİÇEK'TEN İKİ İFADE 

Dursun Çiçek'in avukatlığını yapan kızı İrem Çiçek ilk olarak, Dursun Çiçek'in, ıslak imzası olduğu iddia edilen birinde İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin aslınında da bulunduğu 3 ihbar mektubunu yazan kişilerin kim olduklarının bulunması ve iftira ile kişi hakkında hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından yargılanmaları talebiyle yaptıkları şikayet kapsamında müşteki sıfatıyla ifade verdiğini belirtti. Avukat Çiçek, ihbar mektuplarını yazan kişilerin bulunması talebini 3 yıl süren yargılama sürecinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden de istediklerini ancak hiçbir şey yapılmadığını savundu. Avukat Çiçek ikinci olarak ise, 2009 yılının Mart ayında Dursun Çiçek hakkında dinleme kararı çıkartan emniyet mensupları hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla yaptıkları şikayet kapsamında müşteki olarak ifade verdiğini söyledi. Avukat Çiçek, İrticayla mücadele eylem planı belgesinin 12 Haziran 2009 tarihinde haber olmasının ardından soruşturma başlatıldığını belirterek, "Ancak öncesinde Mart ayında babam hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında dinleme kararı alınmış. Yani babamın adı henüz ortada yokken dinlemeye alınmış. Biz önceden hedefe konduğunu düşünüyoruz" dedi. Bu nedenle emniyet mensupları hakkında da şikayetçi olduklarını söyledi. 

PARMAK İZİ TALEBİ 

Üç ihbar mektubunun birinde İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin orijinalinin de savcılığa gönderildiğini hatırlatan İrem Çiçek, "Bu belgede babamın parmak izi çıkmamıştı. Ama farklı 14 parmak izi bulunmuştu. Diğer iki ihbar mektubunda parmak izi incelemesi yapılmasını ve bunların kimlere ait olduğunun belirlenmesini talep ettik" ifadesini kullandı. 

ÇİÇEK'TEN MESAJ 

Dursun Çiçek'in avukatı aracıyla basın mensuplarına ulaştırdığı mesajında, "4 yıldır özgürlüklerimizi çalan iftiracı sahtekarları bulmak için hukuk mücadelesi veriyoruz. Sahte palan ve taklit imza ile yalan ve iftirada bulunan gerçek suçlular bir gün elbet Türk Adaletine hesap vereceklerdir. Çocuklarımıza ve torunlarımıza medeni çağdaş hukuk devletin ilkelerinin yaşatan bir ülke bırakmak için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz" ifadelerini kullandı.