İddiaya göre, İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen bir yaralama davasının duruşmasında, sanık avukatı Hasan Erdoğan savunma yaptığı sırada izleyici kısmında bulunan karşı tarafın yakınlarının sözlü tacizine maruz kaldı.

Duruşma bitiminde salondan çıkan Erdoğan, karşı tarafın yakını olduğu belirtilen 2 kişinin fiziki saldırısına uğradı.

Çıkan arbedeyi araya giren polis ekipleri önlerken, cübbesi yırtılan ve darbedilen avukata sağlık ekipleri müdahale etti.

Erdoğan revire götürülürken, Ö.Ö. ve M.Ö. gözaltına alındı.

Avukat Hasan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duruşma salonunda karşı tarafın yakınlarının kendisine küfür ederek tehditte bulunduğunu öne sürdü.

Saldırı sırasında da başından darbe aldığını iddia eden Erdoğan, olaya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Öte yandan, İzmir Barosu Başkan Vekili Mustafa Çetin, adliye revirinde avukat Erdoğan'ı ziyaret etti.

İzmir Barosu'ndan yapılan basın açıklaması şöyle;

MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK ŞİDDET DURMAK BİLMİYOR
 

Bugün bir meslektaşımız daha görevini yapmak üzere gittiği adliyede, duruşma salonunda üstelik hakimin huzurunda iki kişinin saldırısına uğrayarak yaralanmıştır. Meslektaşımız ancak güvenlik görevlilerin müdahalesi ile saldırganların elinden kurtulabilmiştir.

İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin meslektaşımızı adliyede yapılan ilk sağlık kontrolü sırasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş ve saldırıya ilişkin bilgi alarak hukuki sürecin tüm aşamalarını Baro olarak yakından takip edeceklerini ifade etmiştir.

İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi eşliğinde hastaneye sevk edilen meslektaşımızın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmemiz tek tesellimizdir.

Meslektaşımıza yönelik saldırıya ilişkin hukuki sürecin her aşamasının takipçisi olacağımızı ve saldırganların gereken cezayı almaları için çalışacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI