İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Emir Sarıgül, sanık Mustafa Sarıgül'ün avukatları ile müşteki Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü katıldı. 
Duruşmada tanık olarak dinlenilen olay tarihinde CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Burhan Şenatalar, Şişli Belediyesi'nde bazı sorunlar yaşandığını duyduğunu söyledi. 

"HAYRİ BEY SON DEREDE ÜRKMÜŞ DURUMDAYDI"
Hem ikamet yerinin Şişli olması hem de CHP'deki görevi dolayısıyla olayı araştırdığını anlatan Şenatalar, şunları kaydetti: 
"Yeni seçilen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün önceki başkan Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiği haberleri üzerine İnönü'yü aradım. İnönü, telefonda ve belediyede konuyu konuşmayacağını söyledi. Bunun üzerine ortak bir tanıdığımızın evinde buluştuk. İnönü bana Sarıgül tarafından tehdit edildiğini söyledi. Hayri Bey bunları anlatırken son derece tedirgin ve ürkmüş durumdaydı. Benim izlenimim anlattığı şeylerin doğru olduğu yönündeydi. Bunun dışında gözleme dayalı bir bilgim yoktur. Emir Sarıgül'ün herhangi bir eylemine tanık olmadım." 

AVUKAT İPLİKÇİ: TANIK KURGUNUN BİR PARÇASI
Tanık beyanlarına ilişkin söz alan sanık Mustafa Sarıgül'ün avukatı Asım İplikçi, tanık Şenatalar'a, "Bu olay bir kurgudur, tanık da bu kurgunun bir parçasıdır. Böyle bir olay duyduğunda neden sadece İnönü'yü aramış?" diye sorması üzerine müşteki İnönü'nün avukatları ile kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma üzerine mahkeme hakimi taraflara hitaben, "Bu bir parti çatışması davası değil, bu bir tehdit iddiası davasıdır." diyerek uyardı.

PROF. DR. ŞENATALAR: İTHAMI ASLA KABUL ETMİYORUM
Avukat İplikçi'nin sorusuna tanık Şenatalar, “50 yıla yakın süredir üniversite hocasıyım. Benim böyle bir kurgunun içinde olduğum ithamını asla kabul etmiyorum. Herhangi bir disiplin soruşturması yapmakla görevli değilim. Tarafların hepsini dinlemek zorunda değilim." cevabını verdi. 
Tanık beyanlarını kabul etmediklerini anlatan avukat İplikçi, bazı beyanlarının tutanağa geçmediğini söylemesi üzerine mahkeme hakimi ile de tartışma yaşandı. 

MAHKEME HAKİMİ GÜVENLİĞİ ÇAĞIRDI
Mahkeme hakimi, bu şekilde devam edemeyeceğini, duruşmayı bitirdiğini belirterek, salona güvenlik görevlisi çağırıp, avukat İplikçi'nin dışarıya çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine avukat İplikçi de güvenliğin gelmesine gerek olmadığını, kendisinin çıkacağını ifade ederek, salondan ayrıldı. 
Hakim, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. 

İddianameden 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Sarıgül'ün, "birden fazla kişiyle tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Diğer sanık Emir Sarıgül hakkında ise "birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

AA