Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Bekir Canatan, Serkan Uslu, Murat Fındık, Yavuz Yakut, Yusuf Özalp ve Ersin Bulut ile tutuksuz sanıklar katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Hayriye Tüfekçi Kolbasar, Hakkı Yurttaş ve Abdulkadir Akyel ise video konferans sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

FETÖ'nün bir çok davasında itirafçı konumunda olan Ömer Doğan Çimenlik, tanık olarak katıldığı duruşmada cemaatten ayrı olarak bir araya gelerek sohbet ettiklerini ve sanıklardan Bekir Canatan'ı öğretmen olarak tanıdığını söyledi. Çimenlik, "Bizim 5 veya 6 kişi cemaatten ayrı bir araya geldiğimiz aile sohbetlerinde Bekir, Risale okuyordu. Cemaat sohbetleri ve aile sohbetleri ayrıydı. Bekir Canatan cemaat sohbetlerine katılmadı" dedi. Tanıklardan Kemal Erkan da sanıkların para ya da himmet toplamadıklarını belirterek, örgütle bağlantılarının olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

Mahkeme tanıkların dinlemesinin ardından tutuklu sanık avukatlarının tahliye taleplerini dinledi. Heyet daha sonra, tutuklu sanıklardan Bekir Canatan'ın tahliyesine ve yurt dışı yasağı konulmasına, diğer 8 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


DHA