Eğitim İş MYK üyesi Kadir Koç, Eğitim Bir-Sen'in geçtiğimiz günlerde Burdur'da düzenlediği ödül dağıtım töreninde Taraf gazetesi, TRT, Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Gönüllüleri Derneği ile en iyi hukukçu ödülünün İmam Hatip Mezunları Derneği adına Avukat Ömer Bütüner'e verilmesine sert tepki gösterdi.

Koç, "Ödülü veren anlayışı yakından tanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın duruşunu ve çalışmalarını incelediğinizde,(bir sendika ne yapmamalı) sorusunun en güzel yanıtını görürsünüz" diyerek şöyle devam etti:

"Sendikacılık görüntüsü altında Cumhuriyet'in temel ilke, değer ve kazanımlarını yerle bir etmeye and içmiş bir siyasi yapıya yol arkadaşlığı yapıyorlar. Ne diyelim, Allah yollarını açık etmesin. Milyonlarca emekçi iş bırakır, onlar hükümeti üzmemek için meydandan sıvışırlar. Tekel işçisi ekmek için Ankara'nın ayazında sokaklarda ölüme sabahlar, gık'larını çıkarmazlar. Tek bir an için dahi, kamu emekçisinin işvereni olan hükümete esaslı tepki göstermeye cesaret edemezler. Hep överler, avuçları patlayıncaya kadar alkışlarlar. Aslında bu arkadaşların sendikacılık anlayışı ve üyelerinin menfaatlerine dönük hassasiyetleri, üzerinde konuşulmaya değmeyecek ölçüde trajiktir."

Hükümetin Cumhuriyet'in temel kurumlarını yıpratma savaşı yürüttüğünü öne süren Eğitim İş MYK üyesi Kadir Koç, Burdur isminin "Hak etmediği bir görüntü ile anılmış olmasıdır. Burdur'da ödülcü sendikaya türlü telkinler ve vaatlerle üye olan emekçiler, hesapsız kitapsız olarak birilerine verdikleri gücün hangi amaca hizmet ettiğini görmelidirler" diye konuştu.

Koç'un eleştirdiği Eğitim-Bir-Sen Burdur Şubesi Başkanı Mücahit Kılınç ise törende, "Bugün insanların daha özgür daha demokratik Türkiye talebini karşılamak için olması gerekenlere fazlasıyla sahibiz. Çünkü dün demokrasiyi savunan sivil toplum örgütleri yoktu. Ama bugün var" diyerek şunları söylemişti:

"Dün egemenlerin elde ettiği yetkiler vardı. Bugün egemenliğin sahibi olduğunu bilen bir millet var. Dün, silahlı kuvvetlerden talimat bekleyen siyasetçiler vardı, bugün orduya görevini hatırlatan siyaset var. Dün darbeyi reddettiği için kutsananlar varken, bugün darbeye yeltendiği için yargılananlar var. Dün darbecileri takdir etmeye hazır basın tekelleri vardı, bugün darbeye yeltenenleri teşhir edecek özgür basın organları var. O halde niçin bekliyoruz? Daha özgür, daha güçlü, daha temiz, daha demokrat bir Türkiye'yi inşa edecek yeni bir Anayasa yapalım"

İmam Hatipliler adına ödül aldığını açıklayan Avukat Ömer Bütüner'e ve törendeki konuşmasında söylediği, "Bu ödülü kat sayı mağduru imam hatipliler için alıyorum" şeklindeki sözlerine ise en sert tepkiyi meslektaşı Avukat Ünal Korkmaz verdi. Korkmaz, "Kim neye göre en iyi hukukçuyu seçiyor. Hangi başarılara imza atmış bu zatı muhterem" diyerek şöyle devm etti:

"Daha Burdura yeni geldi. Hangi cevherlerle donanmıştır haberimiz yok. Adı eğitim sendikası olan bu sendika boyundan büyük işlerle uğraşıp sükse yapacağına eğitimcilerin sorunları ile ilgilensin.Gecede olup bu konuşmaları dinleyen bürokratlarda neye alet olduklarını unutmasınlar ilerde bunların hesabı sorulur. İktidarın değil devletin adamı olduklarını akıllarından hiç çıkarmasınlar."(ANKA)