ANKARA - Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dün sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerine ilişkin yaptığı açıklamaya değindi.

Bakanlığın sözleşmeli öğretmenlerin sendikalarla işbirliği yaparak, eylem yapmasından rahatsızlık duyduğunu açıkça belirttiğini ileri süren Koncuk, şöyle devam etti:

"Sözleşmeli öğretmenleri açıkça tehdit eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya söyleyecek çok sözümüz vardır. Bugüne kadar eğitimcilerin hak ve menfaatleri için mücadele eden, kölelik düzenine, yandaş kayırmaya, usulsüzlüklere, haksızlıklara karşı duran Türk Eğitim-Sen, bu noktada sözleşmeli öğretmenler için de her türlü girişimde bulunmuş, miting yapmış, onların haklarını yargıda aramış, sorunlarını her platformda dile getirmiştir."

Tüm sözleşmelilerin kadroya alması beklenirken, ailelerine kavuşmak için dün eylem yapan öğretmenlere yönelik MEB tarafından yapılan açıklamanın "büyük bir skandal" olduğunu savunan Koncuk, açıklamasında, "Hak aramak ne zamandan beri bu ülkede suç olmuştur? Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu sendikal haklardan haberdar değil midir?" ifadelerine yer verdi.

Türk Eğitim-Sen’in sözleşmeli öğretmenlere dün ve bugün olduğu gibi yarın da destek olacağını ve sahip çıkacağını belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Bu noktada sendikamız, sözleşmeli öğretmenlerin hakları için her türlü eylemi meşru görmektedir. Ailelerine kavuşmak için eylem yapan öğretmenlere ceza verilirse, Türk Eğitim-Sen Türkiye’nin dört bir yanında eylem yapacak. Bir hukuk devleti olan ülkemizde, kanunlardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Hiç kimse, hiçbir kurum buna engel olamayacaktır.

Sözleşmeli öğretmenleri tehdit eden MEB şunu bilmelidir ki, eylem yapan sözleşmeli öğretmenlere gözdağı için ceza verilirse, Türk Eğitim-Sen Türkiye’yi eylem alanına dönüştürecektir. Ayrıca sendika olarak, öğretmenleri tehdit eden, sendikal ve demokratik hakların kullanılmasını açıkça engelleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusunda da bulunacağız." (aa)