Liderlerin referandum mitinglerine karşı, sivil toplum örgütleri de farklı programlar düzenleyecek. Eğitim-Sen'de siyasi partilerin yapacağı mitinglere alternatif olarak Anayasa sempozyumları yapma kararı aldı. Eğitim-Sen, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurdun değişik yerlerinde, "Nasıl bir Anayasa olmalı" sempozyumları yapacak.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Egitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, ağustos ayında sempozyumlara başlayacaklarını belirterek, "Nasıl bir Anayasa olmalı, nasıl bir Anayasa istiyoruz konuları anlatılacak. Üyelerimizi bu konularda bilgilendireceğiz. Anayasa'nın toplumsal bir uzlaşma ile hazırlanması gerektiğini ifade edeceğiz" dedi.

-"MEMURLAR SİYASET YAPABİLMELİ"-

Anayasa paketinin taleplerini karşılamadığına dikkat çeken Bozgeyik, "Özellikle kamu çalışanları açısından toplu sözleşme ve grev hakkı ile ilgili taleplerimiz yer almadı. Bu nedenle doğru bulmuyoruz" dedi. Referandumu dayatma olarak gördüklerini ifade eden Bozgeyik, "Grevli toplu sözleşme ve özgürlükçü sendika yasası istiyoruz. Memurlar da siyaset yapabilmeli" diye konuştu. 150 bine yakın üyeleri olduğunu belirten Bozgeyik, üyelerine, "evet" ya da "hayır" konusunda bir talimat vermeyeceklerini belirterek, "Üyelerimizi serbest bırakacağız" dedi.(ANKA)