Popüler sözlük sitesi Ekşi Sözlük'ün kurucusu olan ve sitede SSG ismiyle yazan Sedat Kapanoğlu, Ekşi Sözlük'te açtığı ‘TİB'in ekşi sözlük'ü kapatma emri’ başlığında Ekşi Sözlük'ün kapatılabileceğini dile getirdi.

Ekşi Sözlük'e hosting (sunucu) hizmeti veren "sadecehosting" isimli hosting firmasına TİB tarafından 21 Nisan'da gönderilen e-posta'dan bahseden Kaplanoğlu, "sonlandırılacak hosting'ler" listesine "sourtimes.org"un da girdiğine dikkat çekti. Ekşi Sözlük'ün tüm arka planını oluşturan "sourtimes.org"un sonlandırılmasıyla birlikte Ekşi Sözlük'ün de kapanacağını belirten Kaplanoğlu, yazısının devamında yasaklamaya karşı çıkarak BTK ve TİB'in kontrolden çıktığını öne sürdü.

İşte Ekşi Sözlük’te paylaşılan TİB’in o emir yazısı:
Sayın yer sağlayıcı;

Aşağıdaki alan adlarına yer sağlayıcılık hizmeti verdiğiniz tespit edilmiştir. Bu kapsamda derhal bunlara yer sağlayıcılık hizmetine son vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın yasal işlemlere başvurulacaktır.

Diğer taraftan; bundan sonrada; 5651 sayılı kanunda sayılan katalog suçlar (müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, vb.) kapsamındaki internet sitelerine yer sağlayıcılık (hosting) hizmeti vermemeniz gerekmektedir.

Gereğinin derhal yapılmasını ve sonucundan bilgi verilmesini rica ederim.

Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı



Radikal