Silahlı Kuvvetler’de darbe ve cunta gibi yasa dışı oluşum ve girişimlerin yaşanmaması için askerî eğitim kurumlarında müfredat değişikliği çalışmalarının sürdüğü bir dönemde, Deniz Harp Okulu'nda bazı emekli subay ve amiraller, darbe planlarına destek eylemi yaptı. Tuzla’daki Deniz Harp Okulu yerleşkesi izinsiz bir eyleme sahne oldu. 18 Kasım'da yapılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin kuruluşunun 239. yıldönümü geleneksel kutlama törenine katılan bazı emekli subay ve amiraller, Balyoz davasında mahkûm olanların 50x50 ebadındaki fotoğraflarını açarak ve üzerlerinde sanıkların adlarının yazılı olduğu tişörtler giyerek kutlamaları Balyoz darbe planı davasında mahkûm olan subay ve amirallere destek eylemine dönüştürdü.
Deniz Harp Okulu Komutanlığı, eylemin izinli olup olmadığı ile ilgili sorular üzerine konuyla ilgili bilgi alınması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı işaret ederken DKK ise, söz konusu eylemi, açıklama yapmaya değer bir konu olarak görmedi.

EYLEM KANUNA AYKIRI

Deniz Harp Okulu Komutanlığı idarelerinin gözleri önünde izinsiz eylem yapan emekli subaylar, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi darbe davalarında yargılanan veya hüküm giyen sanık ve tutuklulara ait fotoğraflar açtı. Balyoz darbe planı davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, Albay Ergün Balaban, Albay Servet Bilgin, 16 yıl hapis cezası alan Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Albay Hakan Mehmet Köktürk, Ergenekon davasında tutuklu sanık Tuğamiral Alaattin Sevim, Poyrazköy davası tutuklu sanıkları Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Albay Hüseyin Hançer gibi subay ve amirallerin fotoğraflarını taşıdı. Söz konusu kişilere ait isimlerin yer aldığı özel tişörtler giydi. Deniz Harp Okulu Tuzla Yerleşkesi’nde yapılan eylemin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğu belirtiliyor. Yerleşke içerisindeki eylemin planlı ve programlı olduğunun altını çizen uzmanlar, taşınan fotoğraf ve giyilen tişörtlerin önceden hazırlandığı ve hemen hemen her dönem mezunları tarafından taşındığına dikkat çekiyor.