Komutanlara yönelik ilk tutuklamalar başladığında Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşüne başvurduğu hukukçular arasında yer alan Feyzioğlu, komutanların yaşanan olaylara tepkisini açık şekilde gösterdiğini belirtti. Feyzioğlu, 'Gösterilen tepki 'emeklilik' denilerek olağan hale getirilmeye çalışılıyor. Netice itibariyla bunlar bir istifadır ve istifa etmek bir haktır. Zaten istifa eden kamu görevlilerine emeklilik süresi dolmuşsa emeklilik işlemi yapılır. Bu normal bir emeklilik talebi değildir' dedi.

Feyzioğlu, istifaların ardındaki sebeplerden biri olarak gösterilen internet andıcı davası iddianamesinin kabulü ve sanıklar hakkında yakalama talep edilmesini ise yargı bağımsızlığı çerçevesinde yorumladı. Geçen yılki YAŞ öncesinde de bazı komutanlar hakkında yakalama kararı çıktığını ve YAŞ'ın bu tartışmalar gölgesinde yapıldığını hatırlatan Feyzioğlu, 'Darbeyle hukuki mücadele mi yürütülüyor yoksa yargı yoluyla ordudaki terfiler şekillendirilmeye mi çalışılıyor?' diye sordu.

ALGI ÖNEMLİDİR
 Türkiye'de yapılan tüm darbelere karşı olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, Türk yargısının darbe öncesi dönemlerden bile daha bağımlı hale geldiğini savundu. Siyasi iktidarın bu noktadaki sorumluluğunun yargının bağımsız olduğu konusunda toplumu ikna etmek olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu  'Eğer 'Yargı bağımsız değil' algılaması pek çok örnekle gündeme geliyorsa yargının işlemleri siyasi iktidar etkisiyle yaptığı algısı doğuyor. Algılamalar bazen gerçeklerden daha önemlidir' diye konuştu.



Akşam