Fizik öğretmeni 26 yaşındaki Aytuna Arslan, önceki gün öğle saatlerinde, bir öğrencisine özel ders vermiş ve motorsikletiyle Çekmeköy’deki evine dönüyordu.

Sağ şeritte ilerlerken, TEM Ümraniye sapağına 200 metre kala aniden önüne F.T’nin kullandığı otomobil girdi. Fren yaptı ancak duramayacağını anlayınca güvenli olarak gördüğü emniyet şeridine yöneldi.

Emniyet şeridinde çarptı, üstüne bir de dava açtı

Emniyet şeridine girdiği anda şiddetli bir çarpışma sesinin ardından havaya uçarak yere çakıldı. Y.Ş’nin kullandığı Mercedes’in emniyet şeridinde çarptığı Aytuna Arslan’ın köprücük kemiği kırıldı. Trafik polisi, hazırladığı raporda, Arslan’ın önüne direksiyon kıran sürücü F.T’nin şerit, Y.Ş’nin de emniyet şeridi ihlali yaptığı belirtildi.

Emniyet şeridinde çarptı, üstüne bir de dava açtı

'HAYATTA KALMAM MUCİZE'
Aytuna Arslan, polis tarafından alınan ifadesinde, “Emniyet şeridinin emniyetli olmadığını da bizzat yaşayarak öğrenmiş oldum. Hayatta kalmam bir mucize. Para cezası çok az olduğu için bazı sürücüler bu şeridi kullanıyor. Bu da bu tür kazalara neden oluyor. Ben hayatta kaldığım için çok şanslıyım” dedi.

Arslan, şerit ihlali yaparak aniden önüne geçen araç sürücüsü F.T ve kendisine emniyet şeridinde çarpan Y.Ş’den şikayetçi oldu. Arslan’ın şikayetçi olduğu Y.Ş ise aracında oluşan maddi hasardan Arslan’ı sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Polisin olay yerinde tuttuğu tutanaklar ve alınan ifadelerle hazırlanan soruşturma dosyası savcılığa gönderildi.


Hürriyet