KAYSERİ - Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde meydana gelen patlamada 2 polis şehit olduç. Patlamayla ortalık kan gölüne dönerken, 16 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 terörist de hayatını kaybetti.


Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Naim Şahin, saldırganların asıl hedefinin Pınarbaşı olmadığını düşündüklerini söyledi. Güvenlik kontrolünde durumlarından şüphelenildiğini fark eden saldırganlar bir uzman çavuşu da yaralayarak kaçtılar. Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelen saldırganlar polisle çatışma girdi. Nöbetçi polislerle çatışan teröristler yanında bulundurdukları bombayı patlattılar. Teröristler hayatını kaybederken, bir polis olay yerinde, bir polis de hastaneye götürülürken şehit oldu.


pinarbasi_patlama.jpg



16 kişi yaralandı


Patlamada yaralananlardan 7’sinin polis olduğu bildirilirken 3’ü çocuk 9 da sivil yaralı olduğu açıklandı. Şehit polisler Ahmet Geben ve İsmail Elbistan’ın, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nden olduğu belirtildi.

Yaralılardan durumu ağır olan trafik polis Mehmet Yaşar Koyuncu, ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Polis eşi Emine Işık ve 5 yaşındaki kızı Yağmur da ambulansla aynı hastaneye götürülerek tedavilerine başlandı. Yaralılardan 5’i ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer 8 yaralı ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri’deki çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

Kaçarken Uzman Çavuş'u yaraladılar

Emniyet müdürlüğü önünde patlamaya neden olan aracın, Göksun ilçesinde trafik uygulamasından kaçarken çarptığı uzman çavuş tedavi altına alındı. Göksun-Kayseri karayolu 18. kilometresindeki jandarma karakolu önünde trafik uygulaması yapan ekipler, 06 E 1819 plakalı otomobili durdurmak istedi. Önce yavaşladığı görülen otomobil, Uzman Çavuş A.Ç'ye çarptıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

pinarbasi4.jpg

Ambulansla Göksun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı uzman çavuş buradaki ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş'a sevk edildi. Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesinede tedavi altına alınan yaralı uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Göksun Devlet Hastanesi yetkilileri, yaralı uzman çavuşa ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini, başında ve sırtında sıyrık bulunan yaralının ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş'a sevk edildiğini belirtti.

pinarbasi2.jpg

Erdoğan: Farklı yaklaşım sergileyenler buna baksınlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamaya ilişkin olarak, "Canlı bombayla ilgili olarak da araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor. Tabii terör şu anda her zamanki gibi fiillerine devam ediyor ve farklı yaklaşımlar sergileyenler önce buna baksınlar. Önce buna cevap vermesi lazım. Tabii ki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ağır yaralı kardeşimize Allah'tan şifalar diliyorum'' dedi.



Olay ardından İçişleri Bakan'ının açıklaması


Olay gerçekleştikten kısa süre sonra açıklama yapan Bakan İdris Naim Şahin, Sabah 09.45 sıralarında Pınarbaşı ilçesinde "canlı bomba" eyleminin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir polis memurumuzu şehit verdik, bir polis memurumuz ağır yaralı. Ayrıca polis çocuklarının da arasında olduğu 10 civarında insanımız hafif yaralanmıştır" demişti.



Bakan Şahin, şöyle devam etmişti: "Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır." Bakan Şahin, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.


pinarbasi3.jpg



Üstü lojman

Emniyet Müdürlüğü binası önünde meydana patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Emniyet'in üst katlarında lojman olması nedeniyle sivil yaralı sayısının fazla olduğu öğrenildi.