Ankara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilerden Mavi Marmara'ya saldırısında yaralanarak Türkiye’ye getirilenleri Sağlık Bakanlığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Erdoğan, ziyaretten sonra hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaların hepsini gayet iyi gördüğünü söyledi.

Erdoğan, halen İsrail’de bulunan 5 yaralıdan, getirilebilecek durumdakilerin Türkiye’ye nakli için üç ambulans uçağın gönderileceğini bildirdi. Erdoğan, "Kayıp yolcu var mı" sorusu üzerine, "Kayıp yolcu diye bir şey söz konusu değil. Bize hükümet olarak verilen listenin içerisinde şu ana kadar artık ismi bulunmayan yok" dedi.

"Gazze’ye deniz yoluyla yardımların devam etmesi halinde donanmanın eşlik etmesi gibi bir plan var mı" sorusu üzerine Erdoğan, "Savaş ilan etmiyorsunuz ki bunu hücumbotlarla veya donanmalarla falan koruyarak götüresiniz. Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Silahla yaralanmışlar Erdoğan, "Yaralı kardeşlerimizi dinlediğimizde onlara yapılan işkenceyi bizzat kendilerinden dinleyerek daha iyi anladık. Bu kardeşlerimiz hep ateşli silahlarla yaralanmışlardır" dedi. Savcılığın, yaralıların görüntülü ifadesini aldığını belirten Erdoğan, "Uluslararası hukuk çerçevesinde haklarımızı kullanacağız" diye konuştu. Erdoğan yaralılara, "Bundan sonra İsrail’i belli bir zaman gitmeyeceğiz. Onlara belli bir zaman ceza" dediği öğrenildi.


Milliyet