İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen aralarında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 40’ı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına 32 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski rektörü Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yaşar Oğuz Şahin, Durmuş Ali Özoğlu, Emre Baltacı, Muzaffer Öztürk, İbrahim Özcan getirilmedi.

AVUKAT TUTACAK PARAM YOK

Tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın video konferans yöntemiyle savunmasının alınması için ara verildi. Bu arada sanık Kemal Aydın'a söz verildi. Tutuklu sanık Kemal Aydın'ın avukatlığını yapan Yusuf Erikel'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından avukatsız kalan Aydın, yeni avukatı Tuğba Bilgin Yıldırım ile katıldı. “İşe bakın ki dünyanın en büyük örgütünün yöneticisi olmakla suçlanıyorum. Banka emeklisiyim. Ancak avukat tutacak param yok" diyen Aydın, bu yüzden bir arkadaşının kızının kendisine avukatlık yapacağını söyledi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık Aydın'ın savunmasına hazır olup olmadığını sordu. Aydın hazır olduğunu belirtti. Söz alan avukat Yıldırım ise mahkemeden dosyayı incelemek için süre istedi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Kemal Aydın'a avukatının burada olduğunu savunma yapabileceğini, avukatının ise dosyayı inceledikten sonra söyleyeceği şeyleri toplu olarak söyleyebileceğini ifade etti.

Ancak avukat Yıldırım bu konudaki itirazını yineleyince Mahkeme Başkanı Şengün, Yusuf Erikel'in avukatlığını yaptığı diğer sanıklar Neriman Aydın, Mehmet Ali Çelebi ve Hamza Demir'e zorunlu müdafiye tabi bir suçla suçlandıklarını, barodan müdafi isteyip istemediklerini sordu. Neriman Aydın ve Mehmet Ali Çelebi avukatlarını kendilerinin tutacağını Hamza Demir ise barodan avukat tayin edilmesini talep etti. Ardından Başkan Şengün duruşmaya kısa bir ara verdi.

Cem TURSUN/İSTANBUL,( DHA)