Sadullah Ergin, Meclis'te görüşülmeye başlanan 4'üncü yargı paketine gelen eleştirilere, İmralı’ya gidecek 3'üncü heyetle ilgili sorulara TRT Haber ekranlarında cevap verdi.
 
“BU HEDEFTE YARIŞMAYA VARIZ”
 
Ergin, “Eğer dert üzüm yemekse, kastım bu vatanda insan haklarının hakkıyla sağlandığı, hukuk devletinin güven veren adaletin tesis edildiği bir atmosferse hedef, hakça bölüşümse, özgürlüklerin sonuna kadar kullanılmasıysa, biz bu hedefte yarışmaya varız. Farklı amaç varsa elbette ki tıkanıklıklar yaşanabilir ama ben şu süreçte olumsuz bir şey görmüyorum.” Dedi.
 
İMRALI’YA GİDECEK 3. HEYET
 
Ergin, 3. Heyet ile ilgili olarak ise, “Gecikmemesi lazım diye düşünüyorum. Birinci, ikinci ziyaretlerden sonra mesajlar gitti. Onların cevaplarının gelmiş olması lazım. Gelen cevapların değerlendirilmesi muhatabına ulaştırılması süreci önümüzdeki haftanın başında gerçekleşmesi mümkün. İsimden çok sonuç önemli.” Şeklinde konuştu.
 
4. YARGI PAKETİ
 
22 maddelik paketin en önemli hedeflerinden biri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden gelen cezaların önüne geçmek.
 
Ergin, Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 4'üncü yargı paketine gelen eleştirilere de cevap verdi.
 
Adalet Bakanı Ergin, “AİHM Paketi dediğiniz zaman, AİHM’deki karnenin düzelmesi İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaramıyor ki? Bunun muhatabı 75 milyon. Oradaki tablonun pozitife dönmesi demek Ankara'da, Samsun'da, Hatay'da yaşan insanımızın ifade özgürlük alanının genişlemesi demek.” Dedi. (TRT)