Ergin, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylülde yapılan referandumda ortaya çıkan sonuç ile milletin ''daha fazla özgürlük, bireysel hakların genişletilmesi, hak arama kanallarının artırılması ve demokrasi dışı süreçleri korumaya yönelik düzenlemelerin anayasadan çıkarılması yönünde iradesini ortaya koyduğunu'' ifade etti. Milletin tarihi bir karar verdiğini belirten Ergin, seçim bölgesi Hatay'daki halk oylaması sonucuna ilişkin şunları kaydetti:

''Hatay ilimiz de bu referandum sürecine, yüzde 83 katılım ile Türkiye ortalaması üstünde ilgi göstermiştir. 'Evet' veya 'hayır' oyları ile demokratik iradelerini sandığa yansıtan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Hemşehrilerimizin, demokratikleşme süreci için ortaya koydukları bu tutum takdire şayandır. Referandum sonuçlarıyla ilgili kimi analiz ve haritalandırmalar, yerel dinamikleri ve seçmen tercihlerini değerlendirmeden yapılıyor. Referandum sonuçlarının, Hatay açısından ortaya çıkardığı önemli sonuç, Anayasa değişikliğine verilen destektir.'' dedi.

Sonucu ülke ve Hatay için büyük bir başarı olarak değerlendiren Ergin, bu sonucun alınması için çaba gösteren, emek harcayan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Bakan Ergin, ''Ülkenin demokratikleşmesi, özgürlüklerin genişletilmesi ve hak arama olanaklarının artırılmasına aracı olan referandum sonucunun, ülke, millet ve Hatay için hayırlı olması'' dileğinde bulundu.



AA