Bakan Ergin, Federal Meclis'i gezdikten sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yapılan görüşmelerde önemli konularda belirli mesafeler alındığına inandığını, bugün yapacakları çalışma yemeğinde de detayların ele alınacağını belirterek, "Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki gayretlerinin, Almanya'dan daha önceden var olan bir takım taleplerimizin, bundan sonra daha sağlıklı bir iletişimle karşılıklı olarak karşılanmasını sağlayacak adımlarımız var" dedi. 

Komiteler kurulduğunu ve 2 yıllık bir çalışma programı yaptıklarını ifade eden Ergin, "İki bakan dün imzaladık o programı. 2012 ve 2013'de yapacağımız ortak çalışmaları belli bir metne bağlayıp imza altına aldık. Türkiye ile Almanya arasında teknik ekipler detay çalışmaları yapacaklar ve var olan aramızdaki problemleri en aza indirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu. 

Ziyaretinin ilk gününde gençlik ve çocuk cezaevinde incelemelerde bulunuğunu ve oradaki uygulamaları gördüğünü kaydeden Ergin, "Bizim yeni geçtiğimiz konsepte benzer bir yapı var burada. Tek kişilik odalar, atölyeler. Aynen şu anda Türkiye'de yeni gençlik ve çocuk cezaevlerimizde var olan sistem Almanya'da da söz konusu" dedi. 

Bakan Ergin, bugün de Alman parlamentosunda Türk-Alman Dostluk Grubu üyeleri ile verimli bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi. 

Alman meclisini gezerek, tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Ergin, bugün Türkiye'ye dönecek.




AA