Tutuklu milletvekillerine ilişkin formül arayışı sürerken Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Meclis Başkanı'nın görüşmeleri yaptığını ifade eden Adalet Bakanı, "Ama bundan sonra AK Parti grubunun görüşleri ve diğer partilerin yaklaşımları değerlendirilecek, formülasyon üzerinde çalışıyorlar bildiğim kadarıyla, burada uygulanabilir bir formül oluşturulur ve üzerinde bir mutabık kalınırsa netice alınabilir. Biz bu süreçte yapabileceğimiz bir katkı varsa onu sunmaya çalışıyoruz" dedi.



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı, şöyle dedi:



"Görüşmeleri yapmıştır Sayın Başkan ama bundan sonra AK Parti grubunun görüşleri ve diğer partilerin yaklaşımları değerlendirilecek, formülasyon üzerinde çalışıyorlar bildiğim kadarıyla, burada uygulanabilir bir formül oluşturulur ve üzerinde mutabık kalınırsa netice alınabilir ama şu anda 'olay bitti' demek için henüz erken diye düşünüyorum."



"Yapabileceğimiz bir katkı varsa onu sunmaya çalışıyoruz"



Süreci Meclis Başkanı'nın yürüttüğüne işaret eden Adalet Bakanı, "Sayın Meclis Başkanımızın yürüttüğü bir süreç, çalışmalarla ilgili zaman zaman bizim de görüşlerimize müracaat ediyor Sayın Başkan, bu noktada bilgilerin tamamı kendisindedir ama biz bu süreçte yapabileceğimiz bir katkı varsa onu sunmaya çalışıyoruz, şu anda paylaşabileceğim bu kadar" dedi.

Basın mensuplarının "CMK 100. maddedeki yapılması düşünülen değişiklikten söz ediliyor" sözüne Adalet Bakanı, "Öyle bir teklif mi gelmiş, şu anda ben Başkanımızın diğer parti gruplarıyla konuştuğu hususlarla ilgili herhangi bir beyanda bulunma noktasında değilim. Netice itibarıyla bu sürece katkı sunmak istiyorsak bu sürecin bu görüşmelerin akışına uygun davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Makul bir noktaya gelinme ihtimalinden bahsedildi bu noktaya gelinebilir ise ümit ediyorum bir netice alıcı bir formül ortaya çıkabilir ama şu an için bu formül ortaya çıkmıştır demek için henüz erken diye düşünüyorum" dedi.



Anka