Adalet Bakanı Sadullah Ergin Meclis Genel Kurulunda "yargıya güven kalmadığı" yönündeki eleştirilere cevap verdi.
 
Bu kürsüden “Yargıya güvenimiz kalmadı” diye konuşanlara ve bunu ifade edenlere şunu hatırlatmayalım, diye konuşan Ergin sözlerine şu şekilde devam etti
 
"Bu endişeleri dile getirenler, aynı şekilde, zaman zaman “Orduya da güvenimiz kalmadı” demektedirler. Yıllar yılı, bu ülkede, orduya ve yargıya yaslanarak siyaset yapmaya çalışanlar serzeniş etmekte haklıdırlar değerli milletvekilleri.
 
Böyle düşünenler için ifade ediyorum ki bundan sonra orduya ve yargıya yaslanarak siyaset yapma dönemi bitmiştir.
 
Siyasetçi, demokrasilerde, halkına dayanır, evrensel hukuka dayanır, sandık sonuçlarına dayanır.
 
Bu ülkede milletten alamadığı yetkiyi, sandıktan alamadığı desteği ordu ve yargıya yaslanarak devşirme devri artık sona ermiştir, bunu bilelim.
 
Artık, çocuklarımıza, her sekiz,on yılda bir muhtıra verilen, darbe yapılan bir ülke bırakmak istemiyorsak demokrasimizin kurumsallaşma sürecine hepimizin katkı vermesi gerekir diye düşünüyorum.
 
Demokrasimizin kesintisiz ve sürdürülebilir olmasını istiyorsak bu sürece destek vermemiz gerekiyor.
 
Değerli milletvekilleri, yine bu kürsüde yargıya güven erozyonundan, kaybından bahsedildi. 1992 yılında baypas yasası çıkartılarak bakanlık kadrolarının dağıtılması yargıya güveninizi sarsmadı, darbe ve muhtıraları alkışlayan hâkim, savcılar yargıya güveninizi sarsmadı, “Ben tarafım, devletten yana tarafım.” diyen hâkimler, savcılar güveninizi sarsmadı, şiir okuduğu için hapse atılan siyasetçilere reva görülen tutum dayatan yargı güveninizi sarsmadı, Anayasa Mahkemesinin meşhur 367 kararı yargıya güveninizi sarsmadı öyle mi? Yüzde 47 oy almış AK PARTİ’ye sekiz ay sonra kapatma davası açılması bu ülkede yargıya güveninizi sarsmadı. “Onamamı istersin, bozma mı?” diyen yüksek yargıcın tavrı güveninizi sarsmadı öyle mi? “Bize rapor yazacak hâkim, savcı değil, militan lazım, o da yetmez, yok ediciler lazım.” diyen anlayış güveninizi sarsmadı.
 
Toplum mühendisliği yapan yargı güveninizi sarsmadı. Bütün bunlar güveninizi sarsmazken geniş tabanlı Anayasa Mahkemesi birilerine güven vermiyor, geniş tabanlı HSYK birilerine güven vermiyor. Öyle mi?
 
Kooptasyon sistemi ortadan kalktı, yeni yapı birilerine güven vermiyor ve gece gündüz uzun yargılamaları sona erdirmek isteyen Yargıtay'ın çalışmaları birilerine güven vermiyor.
 
Değerli milletvekilleri, biraz önce saydığım ve güveni zedelemeyen o çarpık uygulamalara güven duyanların bugün güvensizlik duyması yargının doğru istikamette ilerlediğinin en bariz ispatıdır.
 
Hepinizi saygıyla selamlıyorum"