Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran seçimlerinin ardından Afyonkarahisar'da ziyaretlerini sürdürüyor. İlk olarak Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın seçimlerde valilik, emniyet ve jandarmanın fedakar bir şekilde çalıştığını söyledi. Eroğlu, "Biz hükümet olarak seçim yasaklarına harfiyen uyduk. Son gün, 15 dakika kala çalışmalarımız sona erdi. Bütün her şeyi kaldırdık. Afişlerimizi kaldırdık. Çünkü herkesin seçim yasaklarına mevzuata uyması gerekiyor. Öncelikle biz uyalım dedik. Afyonkarahisar'da da herkes rahat bir şekilde propagandasını yaptı. Kimsenin burnu kanamadı. Bu demokrasinin güzelliği, biz Afyonkarahisar'da seçimleri bir bayram havasında kutladık. Hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

"İnşallah hiçbir ayrım yapmadan yolumuza devam edeceğiz" diyen Eroğlu, "Bütün vatandaşlarımızı, 74 milyonu kucaklayacağız. Bize oy veren ile vermeyen arasında bir fark gözetmeyeceğiz. Hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır" diye konuştu.
2023 yılı için bir vizyonlarının olduğunu anımsatan Eroğlu, bunda hükümetin ve mahalli idarenin yapacaklarının olduğunu ifade etti.

"YSK'NIN KARARIDIR"
Basın mensuplarının Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili sorusuna da cevap veren Eroğlu, Türkiye'de var olan bir mevzuat olduğunu, herkesin kanuna ve mevzuata uyacağını vurguladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir karar alınca kendileri saygı ile karşıladıklarını aktaran Eroğlu, "Mesela, bize de pek çok mahkeme kararı geliyor. Biz inansak, inanmasak mahkeme kararlarının tamamını uyguluyoruz. YSK, anayasa ve mevcut yasaya göre bir karar vermiştir. Bizimle bir alakası yoktur. YSK'nın kararıdır" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği'ne yaptığı ziyaretin ardından sırasıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nı, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.

İHA