Özellikle İsmailağa cemaatine yönelik yaptığı soruşturmalar ile gündeme gelen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in evinde ve makam odasında  Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal'ın talimatıyla arama yapıldı. Yapılan aramalarda bilgisayarlarla birlikte çok sayıda belge ve cd'ye el konuldu. El konulan cd ve belgeler çuvallarla adliyeden çıkartıldı.

Ergenekon yapılanmasının Erzincan ayağına yönelik yapıldığı iddia edilen aramanın ardından Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner gözaltına alındı. Evindeki arama devam eden Cihaner Erzurum'a götürülüyor. 

Cihaner'in avukatı açıklama yaptı

Cihaner'in avukatı Hamit Sekman basın mensuplarına yaptığı açıklamada yapılan işlemlere itiraz edeceklerini söyledi. İddiaların asılsız olduğunu belirten Sekman, "Cihaner gerçeklerin açığa çıkacağına inanıyor" dedi.

 

Arama sabah 10.00'da başladı

Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar aldıran Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, sabah saat 10.00 sıralarında yanında 3 savcıyla Erzincan'a geldi. Şanal, Adliye binasına gitti ve Başsavcı Cihaer'in binanın dördüncü katında bulunan makamında arama başlattı. Bu aramanın ardından Cihaner'in kentin İnönü Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarında bulunan evinde de arama yapıldı.

Başsavcı Şanal'ın talebi üzerine aramaya, Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden de polis ekibi katıldı. 

 

"Konuyu öncelikli olarak inceliyoruz"

 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınmasıyla ilgili konuyu ''öncelikli olarak incelediklerini'' söyledi.

HSYK'nın seçilmiş üyeleri olarak yarın yapacakları toplantıda konuyu değerlendireceklerini ifade eden Özbek, ''Birtakım değerlendirmeler yapıyoruz. Konuyu inceliyoruz. Herkesin üzerinde durduğu gibi biz de Kurul olarak konuyu öncelikle inceliyoruz'' diye konuştu.


İki savcı davalık

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, yürüttüğü soruşturmaları elinden alan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal hakkında dava açmıştı.

Cumhuriyet/AA