GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 6 ay önce eşi ve iki çocuğunu bıçakla öldürdükten, oğlunu yaraladıktan sonra evini ateşe vererek intihar girişiminde bulunan sanık hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesi'nde 28 Mayıs'ta eşi Fatma (28) ile çocukları Mervenur (1) ve İlknur Öztürkmen'i (6) bıçaklayarak öldüren, oğlu Mehmet Öztürkmen'i yaralayan sanık Mustafa Öztürkmen (31) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Öztürkmen hakkında "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek, ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan alt soydan akraba kişiyi ve eşi kasten öldürme", "çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürmeye teşebbüs" ve "kasten yangın çıkarma" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sanık Öztürkmen'in, olaydan iki gün önce suç aleti bıçağı bilediği ve yastığının yanına koyduğu, olay günü iş yerinden izin alarak eve geldiği belirtilen iddianamede, Öztürkmen'in çıkan tartışmanın ardından önce eşini bıçaklayarak öldürdüğü, daha sonra çocukları Merve ile Mehmet'i bıçakladığı kaydedildi.

İddianamede sanığın sokakta oynayan çocuğu İlknur'u da alıp eve getirerek bıçakladığı, daha sonra bıçağı kendi göğsüne vurduğu ancak eğilmesi nedeniyle saplanmadığı ifade edilerek, Öztürkmen'in bileğini kesmeye çalıştığı ve kendinden geçtiği bildirildi.

Sanığın, oğlunun sesiyle kendine geldiği ve evi ateşe verdiği belirtilen iddianamede, Öztürkmen'in üzerine atılı suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Merkez Şahinbey ilçesindeki İstiklal Mahallesi'nde 28 Mayıs'ta Mustafa Öztürkmen, eşi Fatma (28) ile çocukları Mervenur (1) ve İlknur'u (6) bıçaklayarak öldürmüş, oğlu Mehmet'i yaralamış, daha sonra evini ateşe vermişti.