Ümraniye’de 14 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle eşi ile ayrı yaşayan ve boşanma aşamasında olan 2 çocuk annesi Duygu Kadakal, E.D. isimli arkadaşıyla bir otele gitti. Bu sırada eşinin otele girdiğini gören Hakan Kadakal da peşlerinden içeriye girdi. Otelin güvenlik kameralarına saniye saniye görüntülerde, Hakan Kadakal, otelin lobisinde bir süre eşi ile tartıştı.

Tartışma sırasında bir anda sinirlenen Hakan Kadakal, belinden çıkarttığı ve bir beze sarılı olan bıçak ile defalarca eşini bıçakladı. Bu sırada otelin lobisinde bulunan 3 kişi ise koşarak dışarıya kaçtı. Eşini defalarca bıçaklayan Hakan Kadakal, son bir darbe ile bıçağı eşinin sırtına sapladıktan sonra otelden ayrıldı. Olay yerine gelen ambulans ile sırtında bıçak saplı olduğu halde hastaneye kaldırılan Duygu Kadakal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından kaçan ve bir gün sonra yakalanan Hakan Kadakal, savcılıktaki ifadesinde, “Ben Duygu Kadakal ile 8-9 yıldan beri evliyim. 8 ve 6 yaşında iki tane çocuğumuz var. Aramızda uzun süreden beri vuku bulan anlaşmazlıklar vardı. Boşanmaya karar verdik ve kendisine boşanma davası açtım. Olay günü bir arkadaşım ile birlikte otomobil ile Çakmak Köprüsü üzerinden Ümraniye’ye giderken Duygu’yu gördüm. Nereye gittiğini merak edip otomobilden indim. Eşimin yanına vardığımda mahalleden tanıdığım ve uyuşturucu taciri olan E.D. isimli şahıs ile birlikte Çakmak otel isimli mekandan yukarıya doğru çıkarken gördüm. Arkalarından seslenip, yukarıya ne yapmaya gittiklerini sordum. Bana tezatlı cevaplar verdiler. Daha sonra eşim bana, ‘ben tatlımı da aldım, yukarıya da gidiyorum. E.D. ile birlikte olacağım, sana ne. Sen bana karışamazsın’ gibi sözler söyledi. Bir kaç dakika boyunca bu şekilde tartıştık. Yine edepsizce konuşunca, yanımda taşımayı alışkanlık hale getirdiğim bıçağı çıkardım ve defalarca sapladım. Öfke ve sinir ile ne yaptığımın farkında değildim. Olay aniden gelişti ve netice olarak eşimi öldürdüm. Pişmanım” dedi.

Hakan Kadakal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hakan Kadakal’ın ‘eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın 3. celsesine, tutuklu sanık Hakan Kadakal, Duygu Kadakal’ın kardeşi Gizem Topçu ve taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatı Onur Eyüboğlu duruşmada, “Sanığın facebook adresinde olaydan önce 16 Ekim 2016 tarihinde yaptığı, ‘herkes hakkının helal etsin. Can alacağım liste de kabarık’ şeklinde paylaşımda bulunmuş olması ve bıçağı hazırlayıp üzerinde taşıyarak eşini canavarca hisle hareket etmek suretiyle kasten öldürme eylemini gerçekleştirdiği sabittir. Sanık, kamera görüntülerinden de anlaşılacağı üzere otel lobisinde cinayeti işleyerek, olmadığı halde kendisi lehine tahrik indirimi sağlayarak az bir ceza almak sureti ile bu olayı planlamıştır. Sanığın lehine indirim yapılmamasına karar verilmesini talep ederiz” dedi.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanık Hakan Kadakal’ın, ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma, tarafların son savunmalarını yapmaları ve karar verilmek için ertelendi

Hürriyet