Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddia edilen hakim ve savcı çiftin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık S. D, tutuksuz yargılanan eşi T. D. ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını veren eski savcı sanık S. D, iddianamede belirtildiği üzere evindeki aramada Fetullah Gülen'e ait 2 kitap bulunduğunu, el koyma ve arama kararının ise hukuka aykırılık teşkil ettiğini söyledi.

Merak sebebiyle bu kitapları aldığını belirten S. D, şöyle devam etti:

"Gülen'e ait kitapları 2015 sonunda kitapçıda gördüm ve merak sebebiyle aldım. Arama sırasında kitaplar bana ait bond çanta içerisindeydi. Benim evimde başka yazarlara ait kitaplarda mevcuttu. Ayrıca benim kitapları aldığım tarihte yasak değildi. Arama ve el koyma işleminin yapıldığı tarihte bu kitap yasaldı. Zaten bu durum silahlı terör örgütü üyeliğine delil olmaz. Örgüt liderinin talimatıyla Tivibu aboneliğimi sonlandırmadım. 15. dönem adli yargı yıllık kurulu üyesiydim. O süreçte hiç kimseye bir ziyaret gerçekleştiremedim. Hiçbir yere gezi yapmadık. Yıllık kurulu üyeliğinin örgütle hiçbir ilgisi yoktur. Hakimlik sınavına ailemin yanında hazırlandım. Eşimle katalog evliliği yaptığım iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Kimseden bu konuda talimat almadım. ByLock programını kullanmadım."

Mahkeme Başkanı ByLock tespit ve değerlendirme tutanağında yer alan bilgilere göre sanık S. D'ye "Tarsus adliye imamı olduğu iddia edilen Rıdvan kod adlı Selim G'yi eklemiş görülüyorsunuz. Ayrıca bin 93 sayfa HTS trafiğiniz mevcut. Bu konudaki savunmanız nedir?" sorusunu yöneltti. Sanık S. D, "Dünya üzerinde 5,3 milyar IP adresi var. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım." yanıtını verdi.

Daha sonra Mahkeme Başkanının sanığa etkin pişmanlık hükümlerine ilişkin Türk Ceza Kanunun 221. maddesini hatırlatması üzerine S. D, "Suç işlemedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Tutuksuz sanık eski hakim T. D. ise bu yapıya ait eğitim kurumlarında eğitim görmediğini ve yurtlarında kalmadığını kaydetti. T. D, berat talebinde bulundu.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanığın mevcut halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı 8 Şubat 2018'e erteledi. (AA)