"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren eski hakimler Özçelik ve Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılanıyor. Yargıtay Konferans Salonu'ndaki  dünkü duruşmada Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığının ByLock ile ilgili raporunda, sanık Başer ve Özçelik'in isimlerinin abone listesinde bulunduğu ve sisteme girdiklerinin tespit edildiği ifade edildi. Raporda, sanık Mustafa Başer'in ByLock'a 21 Eylül-20 Kasım 2014 arasında 19 farklı günde 459 kez, Özçelik'in de 17 Ağustos 2014-20 Şubat 2015 tarih aralığında 21 farklı günde 405 kez giriş yaptığı kaydedildi. Rapora ilişkin söz alan sanık Mustafa Başer'in avukatı Elkan Albayrak, raporun çelişkili olduğunu savunarak, sanıkların ByLock kullanıcısı olup olmadığının bağımsız bir birim tarafından incelenmesini istedi.

"ŞOK OLDUM"

Raporda ByLock kullandığı tespiti yer alan eski hakim Özçelik'in avukatı Önder Durdu ise sözlerine "Şok oldum." diyerek başladı. Avukat Ahmet Sivri ile mail yoluyla haberleştiğini belirterek, mesaj içeriğini doğrulayan Durdu, kesinlikle ByLock kullanmadığını savundu.Daha sonra söz verilen sanık Mustafa Başer, kendisiyle ilgili ByLock içeriklerinin belirlenmemiş olmasının, bu programı kullanmadığını gösterdiğini ileri sürdü.Sanık Metin Özçelik de ByLock kullanmadığını iddia ederek, telefonunun incelenmesi talebinde bulunmuştu,.

SAVCI 17 YIL HAPİSLERİNİ İSTEDİ 

Bugünkü duruymada meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa  Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandıkları davada, Yargıtay Cumhuriyet  Savcısı Kenan Zeybek, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı Zeybek, sanıkların  "terör örgütü üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 17 yıla kadar  hapisle cezalandırılmalarını istedi.