KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan eski 6 öğretmenden 4'üne hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen Faruk Y. ve eşi Satı Y, Muhsin F. ve eşi Sevtap F, Abdurrahman Turan Kebapçı ve eşi Gülsüme Kebapçı ile avukatları katıldı.

Abdurrahman Turan Kebapçı, duruşmadaki savunmasında, suçsuz olduğunu iddia etti.

Aktif Eğitim-Sen üyesi olduğunu dönemde ne milli eğitim müdürlüğü ne bakanlık ne de başka birisinin kendisini uyarmadığını öne süren Kebapçı, "Yasa dışı faaliyetler yaptığına dair uyarıda bulunulmuş olsaydı zaten istifa ederdim. Terör örgütü üyesi değilim." dedi.

ByLock kullandığı yönündeki iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını ileri süren Kebapçı, "Ben bu programı kullanmadım. MİT tarafından hazırlanan ByLock raporlarında çok sayıda çelişki bulunuyor." diye konuştu.

Faruk Y. ise Bank Asya'yı faizsiz olması nedeniyle tercih ettiğini anlatarak, "Bank Asya'da daha önceden hesabım vardı. Otomobil almak için 2014'te taşıt kredisi aldım. Daha sonra otomobilimi yenilemek için satıp yeni bir otomobil aldım. Çağrı ya da talimatla para yatırmadım." ifadelerini kullandı.

Muhsin F. de mağduriyet yaşadığını belirterek, "Tüm terör örgütlerini kınıyorum. FETÖ başta olmak üzere hepsinin Allah belasını versin. Çok pişmanım, keşke sendikaya üye olmasaydım. Ben vatanını milletini seven biriyim. Kimsenin talimatıyla hareket etmedim." diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti.

Abdurrahman Turan Kebapçı'yı 7 yıl 6 ay, Faruk Y, Muhsin F. ve Gülsüme Kebapçı'yı ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Satı Y. ve Sevtap F'nin ise beraatine hükmetti.