Çınarcık ilçesi Koru beldesinde 31 Mayıs 2017 tarihinde, Aysel-Nurettin U. çiftinin kızı Eylül, parkta oyun oynarken kayboldu. Baba U.'nun kayıp ihbarı üzerine jandarma arama çalışması başlattı. AFAD ve belde sakinlerinin de katıldığı çalışmalardan sonuç alınamadı. Bir gün sonra ekipler, U. Ailesi'nin evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, deprem sonrası terk edilmiş bir inşaatta, bavul içinde Eylül’ün cesedini buldu. Olayla ilgili, Eylül'ü arama çalışmalarına da katılan Murat A, gözaltına alınıp tutuklandı.

Eylül U.'yu kaçırıp, istismar ettiği belirlenen MuratA. hakkında, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması gerçekleşti. Duruşmaya, sanık A., Kandıra Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istenen Murat Şahin A.'ün akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu raporunun henüz gelmediği açıklandı. Mahkeme heyeti başkanı, bir an önce karar vermek istediklerini fakat kesin bir sonuç için raporu bekleyeceklerini söyledi. Bu sırada sanığa tepki gösteren Eylül U.’nun amcası Metin U., “5 yaşındaki çocuğun neyinden tahrik oldun” dedi. Mahkeme heyeti başkanı Metin U.’yu uyardı ve raporun gelmesinden sonra karar vermek üzere duruşmayı erteledi.

"Rapor geldikten sonra inşallah biz istediğimiz sonucu elde edeceğiz"

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan U. Ailesi'nin avukatı Erdem Keleş, Adli Tıp Kurumu'nun raporunun beklenmesine karar verildiğine dikkati çekerek, "Henüz rapor gelmedi. Bu aşamada heyet karar vermeye niyetli olsa ya da karar verse de yüksek mahkemenin kararı bozma ihtimali olduğundan işi garantiye almak adına, doğru olarak, net bir karar vermek için raporu bekliyor. Rapor geldikten sonra inşallah biz istediğimiz sonucu elde edeceğiz. Bir dahaki duruşmada rapor gelirse sonucu elde etmiş olacağız" dedi.

"Bu tür canilerin yaşamaması lazım"

Eylül’ün babası Nurettin U. ise "Bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Artık idam istiyoruz. Bu tür canilerin yaşamaması lazım. Her gelişimizde acımız tazeleniyor. O caninin yüzünü görmek istemiyoruz. Ya devlet idam yapsın ya versin ailesi cezasını versin. Biz aile olarak onun cezasını vermesini biliyoruz" ifadelerini kullandı.