İSTANBUL (AA) - Eyüp ilçesinin adının, 7039 sayılı "Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 7040 sayılı kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine, "Eyüpsultan" olarak değişti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 7039 sayılı "Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 7040 sayılı kanunun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yasa kapsamında, İstanbul'un Eyüp ilçesinin adının, "Eyüpsultan" olarak değiştirildiği kaydedilen açıklamada, "Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine, belediye binasında yazılı olan "Eyüp Belediyesi" tabelası "Eyüpsultan Belediyesi" olarak değiştirildi. İlçedeki diğer tabelaların da yenilenme süreci devam ediyor." denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi Aydın, "İsmin değişmesi ilçede yaşama aidiyet bilincinin arttırılması konusundaki vizyonumuza ve çabamıza katkı sağlayacak." ifadelerini kullanmıştı.