Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’un ardından Facebook’un da kapatılacağı iddialarıyla ilgili olarak "Sosyal paylaşım sitesi hakkında 30 adet kapatma kararı var. Bu kararlara karşı herhangi bir girişimde bulunulmamış, üst mahkemeye başvurulmamış." açıklamasında bulundu.

Cebıt Bilişim Eurasia’nın açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, bilişimin ülkeler ve bireyler bağlamında önemini değerlendirdi. Yıldırım, alın terinin yerini akıl terinin aldığını kaydederken "Buna en somut örnek bugün hayatımızın tamamının kuşatan bir konum alan internettir. Bakın internet artık devletle, ticaret ve turizmle ilgili işlerimizi kolayca halledebildiğimiz, gerek zamanı gerek sınırları ortadan kaldıran muazzam bir platform haline geldi." dedi.

Cebıt’ın açılış kurdelesini kesmesinden önce gazetecilerin sorularına cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Facebook’un kapatılmasıyla ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine "Türkiye bir hukuk devleti. Yasama, yürütme ve yargı var. Yargının aldığı kararlara yürütmenin müdahalesi söz konusu olamaz. İşin arka planına bakmak gerekiyor. Arka planda 30 adet kapatma kararı var. Bu kapatma kararına mukabil sosyal paylaşım sitesi herhangi bir girişimde bulunmamış. Gelip idareyle görüşmemiş, üst mahkemeye de başvurmamış. Yabancı şirketlerde Türk şirketleriyle aynı kanunlara tabidir." dedi.

Yıldırım, Facebook’un bir üst mahkemeye başvurması halinde sorunun aşılabileceğini vurguladı.

Bakan Binali Yıldırım, e-devlet projesine yönelik bir soruya da şu karşılığı verdi:

"Yeni yapacağımız düzenleme ile e-devlet kapısında yetkili kurumun hangisi olacağı ve yetkilerinin neler olacağı belirlenecek. Hizmetlerin gelişmesine engel maddeler değiştirilecek. Yerel yönetimler e-devlet kapısından hizmet vermesinin önü açılacak."




CİHAN