(İHA) - 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını değerlendiren Ahmet Özal, “Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza, Kılıçdaroğlu’na, Devlet Bahçeli’ye, siyasi partilerin genel başkanlarına yazı yazdım. Randevu talebinde bulundum. Bunun görüşmenin sebebi zaman aşımı meselesi” dedi.

ÖZAL: “FAİLİ MEÇHULLERDE ZAMAN AŞIMI OLMAMASI GEREKİYOR”
Zaman aşımına uğrayacak davalara dikkat çeken Özal, “Bu ay 24 Ocak’ta rahmetli Uğur Mumcu’nun davası zaman aşımına uğruyor. Şubat ayında Eşref Bitlis, Adnan Kahveci var. Nisan’da da babamın davası zaman aşımına uğruyor. Faili meçhullerde zaman aşımı olmaması gerekiyor. Bununla ilgili Anayasa'da da kanun değişikliği yapılmadığı için başvuruda bulundum. Çünkü bunlar değerli insanlardır. Sağ görüşlü veya sol görüşlü olması hiç önemli değildir. Mesela Necip Hablemitoğlu ve Çetin Emeç zaman aşımına uğradı.

Bunların ileriye dönük de dava açılması gerekmektedir. Bunlarla ilgili görüşme yaptım” diye konuştu.
Siyasi partilerin süreç içerisinde vereceği tepkilerini merak ettiğini ifade eden Özal, “Meclisteki partilerin göstereceği hassasiyeti çok merak ediyorum. Önümüzdeki hafta da randevu verilip verilmeyeceği de beli olur. Babamın Adli Tıp raporu ile ilgili olarak daha açıklanmadı. Savcıya verilen yarım sayfa bir şey. Rapor açıklanmadan 4-5 gün önce bu rapor açıklanmayacak veya sulandırılacak diye bir açıklamam olmuştu. Benim dediğim gibi çıktı” dedi.

ÖZAL: “TÜRKİYE’DE HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMAZ”
Babasının zehirlendiğine dikkat çeken ve Türkiye’de hiçbir şeyin gizli kalmayacağına değinen Özal, “9 ay önce Zirve Yayınevi davasında bir uzman çavuşun verdiği 4 tane zehir ismi vardı. O zehirler Özal’a verildi, hatta o zehirler çıktı. Türkiye’de hiçbir şey gizli kalmaz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çok şeffaf biri olduğunu ifade eden Özal, “Cumhurbaşkanımız sağ olsun, Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. Kendileri bana; ‘biz babanı çok severiz, onunla ilgili ne varsa ortaya çıksın. Kimse baskı altında kalmaz’ dedi. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendileri çok şeffaf biri” diye konuştu.
Özal, burada yaptığı açıklamanın ardından otomobili ile köşkten ayrıldı.