- HABERLER Gündem İSTANBUL

Fatih'te gündüz saatlerinde Songül Polat (37), kullandığı cipin içinde başından silahla vurularak öldürüldü. Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra 26 yaşındaki Aziz Caner Emre, eski bir handaki odada başından silahla vurularak öldürüldü. Bir süre sonra da 39 yaşındaki Yaşar Deli, Kocamustafapaşa Meydanı'nda silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. Fatih'te dün art arda işlenen 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Deniz Ş. polis tarafından yakalandı. Deniz Ş., Bugün Esenyurt'ta işlenen cinayetin de katil zanlısı çıktı.

İşlenen ilk cinayet, dün saat 15.00 sıralarında Yedikule, Mermer Kule Sokak üzerinde meydana geldi. Zanlı, Songül Polat'ı 34 YC 4909 plakalı cipin içinde başından vurarak öldürdü. Silah sesleri üzerine aracın bulunduğu yere koşan vatandaşlar, Songül Polat'ı kanlar içinde görünce durumu 112 Sağlık ekipleri ile polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Songül Polat'ın öldüğünü belirledi. Polis, inceleme yaptıkları cipin yakınında 3 adet boş kovan buldu. Kadının cesedi Adlı Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Saat 16.00 sıralarında, 26 yaşındaki Aziz Caner Emre, Seyit Ömer Mahallesi Silivrikapı Caddesi No 32'deki Dokurhan isimli eski bir handa, bir odanın içinde başından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerinde yaşamını yitiren Aziz Caner Emre'nin cinayetten suç kaydının bulunduğu belirtildi. Emre'nin cenazesi polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Peşpeşe gerçekleşen iki cinayetten sonra, saat 17.00 sıralarında 39 yaşındaki Yaşar Deli, Kocamustafapaşa Meydanı'nda satırlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yüzüne, boğazına, koltuk altına ve sırtına aldığı satır darbeleri sonucu ağır yaralanan Yaşar Deli, olay yerine çağırılan ambulansla Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Deli, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Fatih'teki bu 3 olay, İstanbul polisini alarma geçirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cinayetler ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.



ZANLI DENİZ Ş. YAKALANDI

Fatih'te dün art arda işlenen 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Deniz Ş. polis tarafından yakalandı. Deniz Ş., polis merkezi çıkışında öldürdüğü kişilerin ailelerince linç edilmek istendi.

Fatih'te dün ablası Şengül Polat, Aziz Caner Emre ve Yaşar Deli'yi art arda öldüren Deniz Ş. polis tarafından Silivrikapı'da yakalandı. Fatih Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Deniz Ş. ilk sorgusu ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Polis merkezi çıkışında öldürdüğü kişilerin alileri Deniz Ş'yi linç etmeye çalıştı. Elleri kelepçeli olmasına rağmen saldırıya karşılık vermeye çalışan katil zanlısı Deniz Ş., tehditler yağdırdı. Polisleri güçlükle sakinleştirdiği Deniz Ş., polis arabasına konarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



İSTANBUL'DA BİR CİNAYET DAHA

Esenyurt'ta, otomobiliyle seyir halinde olan Harun Koçalı, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Koçalı olay yerinde hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Mahallesi 1985 Sokak üzerinde 34 TN 5456 plakalı otomobiliyle hareket halinde olan Harun Koçalı (32), silahlı saldırıyaa uğradı. Saldırgandan kaçmak için geri manevra yapan Koçalı, park halindeki bir başka otomobile çarparak durdu. Bu sırada silahını çeken saldırgan, Koçalı'ya ateş etti. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine a 3 kurşun isabet eden Koçalı olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri parmak izi ve delil çalışması yaptı. Çevrede bulunan ve olay yerini gören güvenlik kameralarını da inceleyen polis, cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

Üzerinden kimlik çıkmayan Harun Koçalı'nın polis tarafından yapılan araştırmada, çok sayıda dolandırıcılık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından sabıkası olduğunu belirtildi. Koçalı'nın cenazesi polisin ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.



ESENYURT'TAKİ CİNAYETİN ZANLISI DA DENİZ Ş. ÇIKTI

Fatih'te 3 kişiyi öldüren zanlının Esenyurt'ta işlenen cinayetin de faili olduğu ortaya çıktı.

Zanlı Deniz Ş., ablası Songül Polat'ın ardından 2 kişiyi daha öldürmüştü. Deniz Ş., yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolüne götürüldü. Çelik yelek giydirilip, zırhlı Akrep'e bindirilen Deniz Ş.'ye çevik kuvvet polisleri de eşlik etti. Polis ekiplerinin ilk sorgusunda Deniz Ş.'nin sabah saatlerinde de Esenyurt'ta Harun Koçal'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği belirtildi. Deniz Ş.'nin kendilerini öldürmesinden korkan 7 kişinin polise sığındığı öğrenildi.

Deniz Ş.'nin gözaltına alınmasıyla birlikte seri cinayetle ilgili bazı ipuçları da ortaya çıkmaya başladı. Üçüncü cinayetini babasıyla tartışan bir kişiye müdahale sırasında işlediği ortaya çıkan Deniz Ş.'nin kendilerini öldürmesinden korkan 7 kişi, polise sığındı. Deniz Ş.'nin yakalanması birçok kişiye rahat bir nefes aldırdı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

(CİHAN, İHA)