Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Elazığ'da örgüte yakınlığıyla bilinen dershane, okul ve yurt çalışanları hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmada tutuklu sanık örgütün sözde Elazığ imamı Mehmet D., tutuksuz yargılanan 19 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Selçuk H., 2012'de FETÖ'nün dershanesinde bilgisayar ve muhasebe konusunda iyi olduğu için işe alındığını belirtti.

Evrakta sahtecilik için sistem kurmuşlar
Dershanede "Sistem 365, Dershane Net ve Kasa Net" isimli sistemlerin kullanıldığını bildiren H., şunları kaydetti:
"O dönemde Sistem 365'in tüm Türkiye üzerinde uygulamaya başlandı. Bu sistemde Türkiye genelinde 'CTRL alt Y' yapılarak evrakta sahtecilik yapılıyordu. Sistem 365'i açtığımızda kendi şifremiz ile giriş yaparız. Sisteme giriş olduktan sonra herkes aynı kaydı kullanıyordu. Dershanede 3 bin öğrenci varsa ana giriş kaydında ve müfettişin de görebileceği bu bölümde bin 500 kişi gösteriliyordu. 'CTRL alt Y' gerçek sayının daha az görülmesini sağlıyordu. Biri yasal diğeri vergi kaçırma için kurulmuş bir sistemdi."

Evraklar yakılmış

Evrakların yakılması için emir aldıklarını anlatan H., şöyle dedi:
"Daha sonra ellerindeki kayıtların derhal imha edileceğine ilişkin emir geldi. Fatih G. bana, Uğur Ö. ve Esma C.'e söylemişti. Akabinde Fatih G. bize bazı kayıt zarflarının ve özel soru kitapçıklarının çöp poşetlerine yerleştirilerek yakılmasını emretti. Bir kısmı Meryem Dağı'nda, bir kısmı da Fem Dershanesi'nin pansiyonunda yakılacaktı, Fatih G. bu emri bize verdi."

Yakılacak evraklarla ilgili görevlendirildiğini aktaran H., şunları anlattı:
"Poşetlere evrakları yerleştirmiştik. Zümre Başkanı olan Üzeyir K. 'Bazı kitapçıklar var onları da alalım mı' diye Fatih G.'a sordu. Fatih G. da 'Tamam' dedi. Üzeyir K.'un odasında Fetullah Gülen tarafından okunmuş ve kanaatimce büyü yapıldığını düşündüğümüz ve seçilmiş öğrencilere verilmiş kitapları Üzeyir K. 'Bunları da alıp yakalım' dedi. Bu kitapların Fetullah Gülen tarafından okunmuş olduğunu bana K. söylemişti."

Poşetleri araçlara yerleştirdikten sonra Ataşehir Mahallesi'nde bulunan FEM pansiyonuna gittiklerini ifade eden H., kazan dairesinde evrakların yakıldığını söyledi.

Diğer bazı evrakların ise Meryem Dağı'nda yakıldığını ve buna ilişkin videoların kendisine de izlettirildiğini belirten H., olayın 2014 Ocak ve Şubat aylarında içerisinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bedduasının yer aldığı videolar izletilmiş
Verdiği tüm ifadelerin doğru olduğunu aktaran H., "Dershanede toplantılar yapılarak Fetullah Gülen'in bedduasının bulunduğu videolar izlettiriliyordu. Dershanedeki görevli öğretmenler kendi branşları doğrultusunda bu videoları öğrencilere izlettiriyorlardı. Bu dershanenin her türlü işini yapardım. Çünkü bana güvenleri sonsuzdu." ifadelerine yer verdi.

Aralarında firarilerin de bulunduğu 44 sanık hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık", "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" ve "213 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

AA