Mersin’de görülen kritik FETÖ davalarında tanık olarak dinlenen makam şoförü R. I.’ın (33) ifadeleri dikkat çekti. I.’ın tanık olarak dinlediği davalardan birinde çok sayıda avukat tutuklu olarak yargılanırken, yasa dışı telefon dinleme davasında ise aralarında polis, siyasetçi, avukat ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi bulunuyor.

ŞOFÖR TEK TEK ANLATTI
Darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan K. K.’ın makam şoförü I., verdiği ifadelerde çok sayıda kişinin karıştığı kumpas davaları ile ilgili bilgi vermişti. I., dönemin Mersin İstihbarat Müdürleri Ali Ç., Ali K. ve büro amiri İlyas A. ile, Kartal K. ve Av. İsmail Ç.’nın bu kumpas davalarında önemli rol aldıklarını öne sürmüştü.

'İFADENİ DEĞİŞTİR' BASKISI
I., Mersin 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak verdiği ifade sonrası tehdit edildiği gerekçesi ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Geçen 13 Haziran’da savcıya ifade veren I., aleyhinde ifade verdiği tutuklu avukat İsmail Ç.’ın iki avukatının kendisine önce rüşvet teklif ettiğini öne sürdü.

ARAMA KAYITLARI ÇIKARILSIN
I., Ç.’ın savunma avukatları Kemal A. ve Sertaç H.’nin kendisini telefonla aradığını anlattı. I., iki ismin kendisinden, mahkemede verdiği ifadeden dönmesini istediklerini anlattı. I.’ın ifadesine göre iki avukat önce I.’a 200 bin TL rüşvet teklif etti. I.’ın iddiasına göre, bu teklifi kabul etmeyince bu kez da iki ismin kendisini “Başına iş alırsın” diyerek tehdit etti. I., arandığı telefon numarasını da savcıya vererek HTS (telefon kayıtlarından yer tespiti) kayıtlarının çıkarılmasını istedi.

Konu ile ilgili ulaştığımız Av. Sertaç H., kendisi hakkındaki iddiaların doğru olmadığını aktardı. Av. H., I.'ı sadece duruşmada tanık olarak dinlendiği süreçte gördüğünü, daha sonra kendisi ile hiçbir temasının olmadığını söyledi. Av. H. gerekirse HTS kayıtları da çıkarılır durum daha net ortaya konulmuş olur dedi. 

AVUKATLAR TUTUKLU YARGILANIYOR
Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada çoğu avukat 18 sanık bulunuyor. Erdoğan G., Fatma K., Av. İsmail Ç. gibi isimler tutuklu yargılanırken Av. Önder K.’ ve Hacer A. ise bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
 

Hürriyet