Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY) Yalova Üniversitesindeki oluşumuna yönelik açılan, aralarında  üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun da bulunduğu 12’si tutuklu  25 sanığın yargılandığı davada, 4 sanığın tahliye edilmesine karar verildi. 
 
Yalova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez  Araştırma Enstitüsünde özel olarak hazırlanan salonda görülen davanın ikinci  duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla, yakınları ve avukatları katıldı.
 
Sözde "üniversite imamı" olduğu belirtilen Mehmet Güler, yaptığı  savunmada, hakkındaki suçlamaları reddetti.
 
Eski Rektör Eruslu da örgüt üyesi olduğu iddialarını reddederek  tahliyesini istedi. Eruslu ayrıca, mahkeme heyetinden TBMM Başkanı İsmail  Kahraman'ın tanık olarak dinlenilmesini talep etti.
 
Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların mevcut  hallerinin devamını, Turan Uslu, Ali Dursun, Murat Aydın ve Ömer Yılmaz'ın "örgüt  üyesi" oldukları gerekçesiyle 5 ile 10 yıl arasında hapis cezasına  çarptırılmalarını istedi.
 
Mahkeme heyeti,  kısa bir aranın ardından, tutuklu sanıkların  tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Cumhuriyet savcısının hapis cezası  verilmesini istediği 4 sanığa savunma yapmaları için bir sonraki duruşmaya kadar  süre tanındı.
 
Heyet ayrıca, tutuklu sanıklar Mustafa Kurt, Nimet Gül, Selim Özdemir  ve Müddesir Kırtepe'nin adli kontrol şartı konularak tahliye edilmelerini  kararlaştırdı.


Vatan Gazetesi