TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin 17-25 Aralık'tan sonra TSK içerisindeki kripto askerlere seçimlerde, AK Parti dışındaki başka bir güçlü partinin desteklenmesi talimatı verdiği bilgisi yer aldı.

FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasının sanık ifadelerinden hareketle detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

Etkin Pişmanlık Yasası hükümlerinden faydalanan Ali Ş'nin iddianamede, "Rüstem abi isimli kişi de Melih kod adlı Musa Tütüneken abi gibi mahrem yapı içerisinde üst düzey sorumlu olan bir abiydi ve altında görev alan başka mahrem yapı abileri de vardı. Melih abi bizi Rüstem abiye devretti ve 2013 yılının son aylarından 2015 yılının son aylarına kadar bizimle ilgilenmeye devam etti. Bu tarihten sonra yüz yüze görüşme yapmadı ama 2016 yılına kadar sabit telefonlar ile beni aramaya devam etti. Bu kişi 17-25 Aralık olaylarından sonra siyasi konuşmalar yapmaya başladı ve hükümeti eleştiriyordu." ifadelerine yer verildi.

17-25 Aralık olaylarından sonra sohbetlerde hiç dini konular konuşulmadığını öne süren Ali Ş, "Hatta 17-25 Aralık olaylarından sonra neredeyse hiç dini konular konuşulmuyor, sadece siyaset ve hükümet konuşuluyordu. Yine bu şekilde yapılan konuşmalar esnasında AK Parti'ye oy verilmemesi, bulunduğumuz bölgede AK Parti haricinde güçlü olan başka bir partiye oy vermemizi söylüyorlardı." iddiasında bulundu.

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 22'si tutuklu 43 sanığın, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.