FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" suçundan tutuklanan Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında olduğu 14 tutuklu sanık hakkında hazırlanan ve 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 109 sayfalık iddianamede, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın, örgütün finansal kaynaklarına ilişkin verdiği bilgiler de yer alıyor.

FETÖ/PDY'nin para toplama yöntemlerini deşifre eden gizli tanık "Yeğen", örgütün ana gelir kaynaklarından birinin "himmet" olduğunu, bunun mütevelli üyelerinden "kira" adı altında düzenli olarak alındığını belirtti.

Ödenen bu parayı "kira" kodlamasıyla sadece örgütün kemik kadrosunun bildiğini, mütevelli üyelerinden bu paranın gelir durumuna göre yıllık olarak peşin ya da çek ve senetle alındığını ifade eden gizli tanık "Yeğen", bu ödemeyi yapmayan mütevelli üyelerinin örgüt mensuplarınca dışlandığını, toplantılarda hedef gösterilen bu kişilere "Verdiğin sözü bize değil, Allah adına verdin" denilerek ödemesi yönünde sıkıştırıldığını anlattı.

"Ramazan ayını 'himmet mevsimi' olarak niteliyorlar"
Ödeme yapmayanlara "Bu dava Allah'ın davasıdır" denilerek dini duygular üzerinden baskı yapıldığı bilgisini de veren "Yeğen", örgütün gelirlerini artırmak için ramazan ayına özel önem verdiğini, bunun için bu ayı "himmet mevsimi" olarak niteledikleri bilgisini paylaşarak, bu ay içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi'nin fırsata çevrildiğini beyan etti.

İddianamede, bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi'nde "özel bir tarife"yle para toplandığını beyan eden gizli tanık, "Bu gecede belirlenen himmet rakamlarının 'Allah'a bir verirseniz Allah da size bin verir' şeklinde söylenerek mütevellilerin daha fazla himmet vermesi sağlanır." ifadelerini kullandı.