İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Nazlı Ilcak katılırken, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler SEGBİS sitemiyle bağlandı. Mahkeme Başkanı, Başbakanlık ve TBMM'nin davaya katılma talebinin kabul edildiğini söyledi. Daha sonra Fevzi Yazıcı, kendisinde ele geçirilen FETÖ'nün talimat yazısına ilişkin savunma yaptı.

MAHKEME BAŞKANIN'DAN SANIĞA: “FETULLAH GÜLEN HER ŞEYİ GÖRÜR MÜ?”
Dosyaya giren mektubun sahte olduğunu öne süren Yazıcı, bu belgenin kendisine ait olmadığını söyledi. Mektupta geçen bir ifadeden bahseden Yazıcı, “mektubun bir yerinde ‘hesabiyle' ifadesi geçiyor o ifadenin ‘hasabiyle' olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Fetullah Gülen bu konularda çok titiz davranır. Bu yanlışlığı görmesi gerekir” dedi. Mahkeme Başkanı bu sözler üzerine, “Fetullah Gülen her şeyi görür mü? diyorsun” dedi. Bunun üzerine Yazıcı, “Hayır, çok titiz olduğunu duyduğum için bunu söylüyorum” dedi.

FETULLAH GÜLEN'İN GÜL'E GÖNDERDİĞİ MEKTUPLA SAVUNMA YAPTI
Mektupla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırdıklarını söyleyen Yazıcı, bu raporu da dosyaya sunduklarını söyledi. Kendisinde ele geçirildiği belirtilen mektubun sahte olduğunun raporda da yazdığını öne sürdü. Talimat yazısındaki Fetullah Gülen imzasının başka bir yerden kopyalandığını iddia eden Yazıcı bununla ilgili olarak da şunları öne sürdü: “Belgedeki, lekeler 2013 yılında Fetullah Gülen tarafından Abdullah Gül'e gönderilen mektuptaki lekelerle aynı. İki mektuptaki imzada aynı. Bilirkişi ‘Hiç kimse 2 yıl arayla aynı imzayı atamaz' diyor. Bu imza o mektuptan alınmıştır. Bu belge sahtedir.”

Yazıcı daha sonra esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasına başladı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI İRFAN FİDAN AÇIKLAMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Fevzi Yazıcı'nın ev aramasında ele geçirilen talimat yazısıyla ilgili açıklama yaparak, “Bu belge, FETÖ elebaşının örgüt üyelerine verdiği talimatın en somut belgesidir” ifadelerini kullanmıştı. İrfan Fidan şunları söylemişti: “Fevzi Yazıcı’nın evinde ele geçirilen dijital materyellerde, örgütün salıverme kumpasına ilişkin terörist başı Fetullah Gülen'in örgüt mensuplarına bire bir talimat verdiğinin en somut belgesidir. Bu talimatı alan örgüt yöneticileri Mustafa Başer ve Metin Özçelik, tüm FETÖ üyesi şüphelileri 25 Nisan 2015 tahliye etmiştir. Bu şüpheliler arasında Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün Ömer Köse, Yasin Topçu ve sözde ABD'deki davada tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz da bulunuyor. Bu usulsüz tahliye kararı, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince yok hükmünde sayılmış ve bu örgüt üyeleri tahliye edilmemiştir.” (Can ÖZÇELİK/Sözcü)