ADANA (AA) - Şırnak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın da yer aldığı 22'si tutuklu 427 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmaya 20 sanık ve avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenen eski teğmen O.Ç, daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itiraflarda bulunduğunu, tutuklu sanık üsteğmen Ahmet T'yi harp okulundan tanıdığını söyledi.

İlkokul 5. sınıfa giderken ilk olarak bu yapıyla temasının olduğunu belirten O.Ç. şöyle devam etti:

"Bu yapı Ankara'da ilkokul öğrencisiyken bizimle ilgilenmeye başladılar. Daha sonra evlere gittik. Bize kitap vermeye başladılar. O dönem ortaöğretim sınavına hazırlandık. Yapı içerisindeki abiler sürekli değişiyordu. İlköğretim 7. sınıftan itibaren Fetullah Gülen'in kitaplarını okuttular, vaaz ve kasetlerini dinlettiler. Daha sonra bizi askeri okullara hazırladılar. Askeri okul sınavlarına girdiğimde abi bana 'şansını bir dene bakalım' dedi. Ben de harp okulu sınavını kazandım. Harp okulunda sadece ikişer kişilik gruplar oluşturdular. Biz harp okulunda okurken bir başkasının evinde görüşüyorduk. Görüşmeye gitmediğimiz zaman 'okulda sıkıntı yaşarsınız, sizi okuldan atarız' şeklinde tehdit ediyorlardı. Bu yöntemle cemaatten ayrılmamızı engelliyorlardı. Her yere ulaşabilme güçleri vardı. Üzerimizde örgüt baskısı vardı. Ben sonra jandarma teğmen oldum. Sınıfta bizden sorumlu yapıya mensup abi vardı. Onunla görüşüyorduk. Benden sorumlu olan abi F. K. isimli şahıstı. Kod adı kullanıyordu gerçek ismini bilmiyorum. ByLock programını bana F. K. yükledi. Örgütün baskısından dolayı vicdanımızın sesini dinleyemiyorduk. Söylediklerini kabul ediyorduk."

Söz verilen bazı sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.