Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden “15 Temmuz Darbe Girişimi-16 (12 Ekim Yargı için önemli bir tarih mi?)” başlıklı bir yazı paylaştı. Şimşek paylaşımında şu an çoğu meslekten ihraç edilen FETÖ militanlarının yargıyı devlete teslim etmemek için nasıl çabaladıklarının canlı şahidi olduğunu yazdı.
 
Şimşek paylaşımında, “Bundan tam iki yıl önce, HSYK seçimleri yapıldı. Anayasal düzenleme gereği kurulun 10 üyesi hakim ve savcıların oyu ile seçilecekti. Yıllardır yargıyı sinsice ele geçiren kendilerinden olmayana hayat hakkı tanımayan paralel yapının yargıdaki uzantılarının temizlenme vakti gelmişti. Bu bilince sahip bağımsız yargı neferleri, Gökkuşağını andıran bir renk cümbüşü ile Yargıda Birlik Platformu adındaki yapının gölgesinde toplandılar. Yapılan istişareler sonucu Adli Yargıdan 11, İdari yargıdan 5 isim belirlendi. Mücadele çetin ve zorlu geçecekti zira karşımızda kırk yıldır bu ülkenin bütün damarlarını pis kanlarıyla işgal etmiş, emperyalist güçlerin uşağı bir örgüt ve onun militanları vardı. Ne yalan söyleyeyim, bizden daha profesyonel çalışıyorlardı, ancak o zorlu süreçte asla ümidimizi ve cesaretimizi kaybetmedik. Adaylarımız düştüler yollara. Buradan tek tek isimleri saymayacağım, zira 5 bin 500 gönüllü YBP üyesi can siperane bu işe emek verdiler. FETÖ militanları, bu dönemde adaylarımıza ahlaksızca saldırıyor tezviratlardan ve iftiralardan asla vazgeçmiyorlardı. Bütün bu engellemelere ve saldırılara rağmen gecesini gündüzüne katan adaylarımız ve destek olan meslektaşlarımızın çabasıyla adli yargının 7, idari yangınında 1 asıl üyeliğini kazandık. O dönemde görev yaptığımız yerdeki yapının içinde olan ve şuan tamamına yakınının meslekten ihraç edildiği şahsiyetlerin nasıl yargıyı devlete teslim etmemek için çabaladığının canlı şahidiyim. Çünkü yargı bu insanlar için asla kaybedilmemesi gereken bir kaleydi. Özellikle genç jenerasyonu sahaya sürülmüş ve bu kandırılmış kişiler inanılmaz bir çaba ile mücadele ettiler.” ifadelerini kullandı.
 
 “Sadece seçimleri kazanmadınız, devleti de kurtardınız”
 HSYK seçimlerinin ardından Ankara’ya gittiğini ve üst düzey bir yöneticinin kendisine söylediklerini de paylaşan Şimşek paylaşımını şöyle tamamladı:
 
  “Seçim sonrası Ankara’ya gittiğimde oradaki üst düzey bir yönetici bana aynen şunu söyledi: ‘Bilmiyorum farkında mısınız? Aslında siz sadece HSYK seçimlerini kazanmadınız aynı zamanda devleti de kurtardınız.’ Evet o gün belki ne demek istediğini tam anlayamasak da, hain kalkışmanın olduğu ve özellikle darbecilerin eylemsel faaliyet içine girdiği Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerdeki Başsavcılıklarımızın kararlı ve cesur tutumları hainlerin başarıya uğramasını engellemiştir. Tarih, Yargı mensuplarının o geceki asil duruşunu altın harflerle yazacaktır. Bu duruşta iki yıl önce bugün gerçekleşen HSYK seçimlerindeki başarının rolü asla unutulmamalıdır. Bu kutlu yolda bugüne kadar birlikte olduğumuz ve olmaya da devam edeceğimiz bütün meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, hepinize selam olsun. (Not:Bir olalım, diri olalım, iri olalım)”


Star Haber