FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin yeni davalar açılmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gökçe’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında daha iddianame düzenlendi. Şüphelilerin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. İddianamenin şüphelileri arasında yer alan Hacı Mehmet B., önemli itiraflarda bulundu.
 
BYLOCK’U REDDEDİN!
 Hacı Mehmet B., “Gözaltına alındıktan sonra aynı nezarete konduğumuz Mehmet Melih C., Ahmet I., Tuncay E. ve Adnan B. isimli şahıslar ifade verme aşamasında hiçbir şeyi kabul etmememizi söyledi ve ByLock ve örgüt ile ilgili soruları cevapsız bırakmamız yönünde beni ve diğerlerini yönlendirdi. ‘Eğer ki telefonunuzda ByLock varsa bile siz kesinlikle kabul etmeyin bırakın bulabiliyorlarsa bulsunlar’ şeklinde telkinlerde bulundular” dedi.
 
FAALİYETLER SÜRMÜŞ
 İddianameye önemli tanık ve gizli tanık beyanları da girdi. Tanık İsmail G.’nin ifadesi örgütün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da faaliyetlerini sürdürdüğünü ortaya koydu. İsmail G., ASELSAN içinde örgüt adına faaliyetler düzenlemekle suçlanan şüpheli Hamza G.’nin FETÖ’nün meşhur yemeklerinden maklube yemeği yemek için davet ettiğini çevresindeki birçok kişiden duyduğunu belirterek, “Haftanın belirli günleri Hazım G. ile Hakan D. yan yana gelerek cep telefonu ile sürekli bir yerlere mesaj çekiyorlardı. 15 Temmuz darbe girişimiden sonra 2 veya 3 defa yine maklube yemeği için davetler verdiğini duydum” diye konuştu.
 
ÖKSÜZ’LE ORTAK İRTİBAT VAR
 İddianamede, ASELSAN’da teknisyen olarak çalışan Hamza G. ile ilgili önemli bilgiler yer aldı. Kardeşi üzerine kayıtlı telefonu kullandığı belirtilen G.’nin, 53 Bylock kullanıcısı, FETÖ’ye bağlı 4 dernek üyesi, FETÖ’ye bağlı 6 finans kaynağı, KHK ile ihraç edilen 16 kamu görevlisi, FETÖ’ye bağlı eğitim kurumlarında çalışan 7 kişi ile FETÖ’den tutuklanan 42 kişiyle irtibatlı olduğu belirtildi. G.’nin ayrıca FETÖ’nün firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile irtibatı bulunan 6 kişiyle irtibatı olduğuna dikkat çekildi.
 
5 gün önceden darbe duasına başlamışlar
 FETÖ üyelerinin, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi Fetih Suresini ve Hizbu’n Nasr duasını okumaya başladığı ortaya çıktı. Örgüt üyeleri verilen talimat doğrultusunda 10 Temmuz’dan itibaren ‘Google’da Fetih Suresi ve Hizbu’n Nasr Duası’nı aratmaya başladı. Dünyaca ünlü arama programı Google’ın yan uygulaması olan ‘Google Trends’in hazırladığı istatistik verileri incelendiğinde 10 Temmuz tarihi ile 15 Temmuz tarihi arasında FETÖ üyelerinin verilen talimatlar doğrultusunda Fetih Suresi ve Hizbu’n Nasr Duası’nı okumaya başladığı anlaşıldı. Arama motorunun son 5 yıllık istatistik verileri göz önüne alındığında en çok aramanın bu tarihlerde yapıldığı öğrenildi.

Yenişafak