Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması kapsamında, 28'i tutuklu 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yeterli olmaması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Duruşmada sanık avukatlarının talepleri dinlenildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mevlüt Keleş'in davasının yetki nedeniyle Ankara ağır ceza mahkemelerinde görülmesi talebinin, davanın esasına girmiş olması ve talebin esaslı görülmemesi nedeniyle reddine karar verdi.

Firari sanıklar Ümit Namlı ve Yelda Akbulut'un dosyasının bu davadan ayrılmasına hükmeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Duruşma, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasını sunması için 25 Mayıs'a ertelendi.

Bu arada iki celse arasında yapılan değerlendirmede 2 sanığın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edildiği öğrenildi.

Böylece davada tutuklu sanık sayısı 28'e, toplam sanık sayısı ise 71'e düşmüş oldu.

İddianameden
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 77 sayfalık iddianamede, 28'i tutuklu 71 sanığın, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA