FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanılan ‘Pinhan Restoran'ta, toplanan himmetleri şirketin gelirleriymiş gibi sisteme dahil edildiği iddiasıyla 14'ü firari, 12'si tutuklu 47 sanık hakkında açılan dava dosyası, 24. Ağır ceza mahkemesince görevsizlik verilerek Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamenin gönderildiği 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen görevsizlik kararında, soruşturmanın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce başladığı, soruşturma konusunun yargı çevresinin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve yetkili ağır ceza mahkemesi olduğu belirtildi.

Mahkeme, bu nedenle dava dosyasının yetkili Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

47 ŞÜPHELİ HAKKINDA İDDİANAME
Pinhan Restoran sahipleri Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Ahmet Çelik ve Vedat Köprücü'nün de aralarında bulunduğu 47 kişi şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Kayyum atandıktan sonra kapanan Bank Asya "müşteki'' sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheliler Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Vedat Köprücü, Bekir Çelik, Uğur Akkoç ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sahte pasaportla Bulgaristan'a giden daha sonra Türkiye'ye teslim edilen Hasan Çelik ve Hüseyin Çelik hakkında, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.
Şüpheli Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Vedat Köprücü, Aziz Özdemir, Faik Toklucu, Salih Aydın ve Uğur Akkoç hakkında, FETÖ yöneticisi olmak, terörizme finans sağlamak suçlarından ayrıca 22,5 yıldan 37'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Diğer tüm şüpheliler hakkında FETÖ örgütüne üye olmak, terörizme finans sağlamak suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, şüpheliler Hasan Çelik ve Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında da ''Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'' suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şüphelilerden 17'si hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar, firari şüpheliler Ali Çelik, Ahmet Çelik, Vedat Köprücü, Mehmet Barut ve Ömer Barut'un da bulunduğu 7 şüpheli hakkında ise ''nitelikli dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.


Habertürk