7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan eski imam M. B. ile avukatı katıldı.

B. savunmasında, herhangi bir silahlı terör örgütüne üye  olmadığını öne sürerek, cep telefonuna "ByLock"u kendisinin yüklemediğini  belirtti.

Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların da kendisine ait olmadığını savunan B., Pensilvanya'ya gittiği ve örgütün imamlar sorumlusu olduğu  iddialarını da yalanladı.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, sanığın örgütün gizli haberleşme  programı "ByLock" kullanıcısı olduğunu ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in  çağrısının ardından Bank Asya'daki hesabına para yatırdığını belirterek, yapılan  ihbarda sanığın imamlardan sorumlu olduğunun belirtildiğini ve FETÖ elebaşı  Gülen'i öven paylaşımlarının bulunduğunu, bu nedenle atılı suçtan  cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki delillerin yoğunluğunu dikkate alarak sanığa  "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek,  tutukluluk halinin devamına hükmetti.

B., 18 Temmuz 2016'da katıldığı demokrasi nöbetinde, gizlice  alanda bulunanların fotoğrafını çektiği iddiasıyla gözaltına alınmış, başlatılan  soruşturmanın ardından hakkında dava açılmıştı. (AA)