Fetullahçı Terör Örgütü'nün Ankara'daki yurtlarının imamı olduğu öne sürülen M.H.'un silahlı terör örgütüne üyelik suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

H., Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

FETÖ üyesi olmadığını savunan H., Konya merkezli YURTDER'in örgüt adına gayriresmi yöneticisi olarak örgüt yapılanmasında Ankara ve civarında faaliyet gösteren öğrenci yurtlarındaki faaliyetleri organize ettiği iddiasını kabul etmedi.

Telefonunda terör örgütü mensuplarının haberleşmede kullandığı ByLock uygulamasının bulunduğuna ilişkin raporlarda çelişki olduğunu savunan H., "BTK raporuna göre ByLock'a bağlı olduğum zaman diliminde mesajım görülmüyor. ByLock bağlantısının olmadığı zamanda ise mesaj attığıma ilişkin tespit var. Programa bağlanmadan mesaj atmam mümkün değil. Bu mesajlar bana ait değil. Ben bu programı kullanmadım." dedi.

H., ByLock üzerinden örgütün yargı mensubun sivil imamlarından olduğu öne sürülen F. A. ile mesajlaştığı, Ankara ve civarındaki yurt görevlileri ve öğretmenlerden oluşan gruplarla irtibat kurduğu, yurtlardaki örgütsel faaliyetleri yürüttüğü iddiasını da kabul etmedi.

Savunmadan sonra esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı Necati Kayaközü, sanığın terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve savunma için süre verilmesine hükmederek duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.

M. H. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın örgütün "yargı imamlarından" F. A. ile yaptığı ByLock görüşmelerine yer verilmişti.

İddianameye göre A., H.'a, yazım yanlışlarının olduğu şu mesajı attı:

"Böyle gitmemeli bu süreç. Anormal durumlar çıkmaya başlar bi müddet sonra. Aramızda kalsın, ama yaparlar mı bilmiyorum. Toplanacakların listesini oluşturuyorlar. Tam o tarz mı bilmiyorum, belki direk asker girer."

H.'un, "Çatışma olur." diye karşılık vermesi üzerine A., "Yok ya kim çatışacak? Mısır'daki kadar bile olmaz. 17'si neydi ki, medya elde olursa her şeyi anlatabilirsin. Tek zor kısmı y.dışı. Notta vardı okudun mu? İş Türkiye olsa sadece parmak şıklatmak kadar..." mesajını gönderdi.

Bu mesajlardan, örgütün üst düzey mensuplarının darbe hazırlığından haberdar oldukları sonucuna varılmıştı. (AA)